Shuggie Bain

Douglas Stuart: Shuggie Bain

Shuggie on 1980-luvun alussa pieni poika repaleisesta perheestä Glasgow'sta. Hänen isänsä on taksikuski ja äitinsä juoppo. Niin, ei kai sitä sen selkeämmin voi ilmaista. Shuggien kaksi vanhempaa sisarusta ovat jo teini-ikäisiä, syntyneet äidin ensimmäisessä avioliitossa. Isä hylkää perheen sur­kealle asutusalueelle suljetun hiilikaivoksen taakse. J... Lue koko vinkki »
Kärsimystrilogia

Jukka Larsson: Kärsimystrilogia

1980-luvun puolen välin tietämillä ilmestyi kotimaiselle kirjallisuuskentälle mielenkiintoinen uusi kirjailija: göteborgilaisessa yksiössään romaaneja naputteleva vankilapsykologi Jukka Larsson. Väkivaltainen vankilaromaani Kiusaaja ilmestyi 1986, vuonna 1987 puolestaan oli vuorossa Jeesuksen ja Juudas Iskariotin suhteelle perustuva Viettelijä, ja ... Lue koko vinkki »

André Aciman: Kutsu minua nimelläsi

17-vuotiaana kaikki tunteet ovat suuria, kaikki on edessä ensimmäistä kertaa. Ensirakkautta ei voi kopioida, sen muistaa varmasti. Silloin kun kaikki menee sekaisin omassa mielessä rakkaan vuoksi. Uskallanko kertoa tunteistani, maailma loppuu ellei hän rakasta minua, miten hänen kanssaan ollaan, entä jos hän rakastaakin minua… Kaikki tunteet jyllää... Lue koko vinkki »

Elias Koskimies: Ihmepoika

Elias Koskimiehen ensimmäinen romaani on varsin erikoinen. Tapahtumat sijoittuvat vuoden 1988 Pohjanmaalle. Nuoruus on muilla paitsi 14-vuotiaalla hammasraudat suussa olevalla pojalla parhaimmillaan. Poika haaveilee Madonnasta ja amerikasta, kansainvälisestä tähteydestä. Elämä on kummallista pojan ympärillä ja vielä kummemmaksi se muuttuu kun isä s... Lue koko vinkki »

Kaarle Aho: Väärän kuninkaan päivä

Sukupolviromaani, joka vie lukijansa poliittisesti lähes kaikissa asioissa värittyneestä 70-luvusta 80-luvun kasinotalouteen sekä aina 90-luvun lamaan ja sitä edeltäviin tapahtumiin. Päähenkilö tuntuu olevan alussa toimittaja, Jyrki Nyrki, jonka firma menee alta ja vaimokin on jättämässä. Pelastusta tarjoaa vanha kaveri, joka ehdottaa dokumentin... Lue koko vinkki »