Kaukana väijyy ystäviä: Muistelmat 1

M. A. Numminen: Kaukana väijyy ystäviä : muistelmat I

1960-luvun puoleenväliin tultaessa M.A. Numminen, sosiologian ja filosofian opiskelija, oli asettunut Somerolta Helsinkiin ja alkanut vähitellen huomata, että hänen jazz-harrastuksensa on käymässä vakavammaksi. Numminen liikkuu yliopiston ja kaupungin taide- ja kulttuuripiireissä laajasti. Pian on aika ensimmäisten omien levytysten. Lopulta se sosi... Lue koko vinkki »

Mikko Lundell: Miljoonasade

Miljoonasade on bändi, kokoonpano, joka perustettiin vuonna 1985 ja sen jälkeen on satanut ja paljon. Tarinaa piisaa niin paljon, moninaisia juttuja ja tapahtumia on sattunut. Niitä on nyt kerätty tähän kirjaan lukijoiden iloksi. Kirja kuvaa todella hyvin, millaista se on, musiikin tekeminen, säveltäminen, sanoittaminen, bändin kokoaminen, sen y... Lue koko vinkki »
Missä musiikki alkoi

Lars Sund: Missä musiikki alkoi

Pietarsaarelainen säveltäjä Alf Holm teki kansainvälisen läpimurtonsa Tom of Finland -oopperalla. Nimeämättömäksi jäävä kertoja haluaa nyt tehdä kirjan Holmin elämästä. No, Lars Sundin kertojat nyt tunnetaan, eikä varsinaisesti luotettavuutensa tai johdonmukaisuutensa vuoksi. Niinpä täytyy lähteä ainakin yhtä sukupolvea kauempaa liikkeelle, mielell... Lue koko vinkki »
Vuonna 85

Ilpo Rantanen: Vuonna 85 : Manserockin lyhyt oppimäärä

"Vuonna 1985? Silloin tapahtui kaikki." Pantse Syrjä kiteyttää melko ytimekkäästi sen, missä Tampereen musiikkielämä meni 1980-luvun puolivälissä. Eppu Normaali, Popeda ja Juice Leskinen olivat suosionsa aallonharjalla. Pyhät Nuket, Catwalk, Ilona ja muut nousevat bändit löivät läpi. Myös underground oli voimissaan. Jo tuolloin Tamperetta pidett... Lue koko vinkki »
Iron Maiden : Koko ura

Neil Daniels: Iron Maiden : koko ura

Brittiläisen uuden aallon heavybändeistä merkittävimmäksi nousi Iron Maiden. Steve Harris perusti sen vuonna 1975, ja noin viisi vuotta myöhemmin bändi oli hioutunut tarpeeksi aloittaakseen todellisen maailmanvalloituksensa. 1980-luvun alkupuolelta alkaen Harrisin, Bruce Dickinsonin, Dave Murrayn, Adrian Smithin ja Nicko McBrainin muodostama "klass... Lue koko vinkki »

Olli Lindholm ja Ilpo Rantanen: Likaiset legendat : 30 vuotta Yötä

Likaiset legendat ui liiveihin. Ihan liki, etenkin jos on edes vähän ollut joskus Yö-fani. Kun Yö syntyi, minun musiikkimakuni oli ihan muuta kuin kotimaista musiikkia. Silti muistan jotain, ehkä sitä kun kaverit tykkäsivät. Olen innostunut Yöstä vasta kun tuli ikää lisää ja aloin rauhoittua. Siksi tämä kirja on valaiseva. Se kertoo siitä, miten ka... Lue koko vinkki »

Timo Lähteenmäki ja Mikko Vienonen: Koit ny rauhottu!

Tositarinoita pop-villitysten tulosta pikkukaupunkiin, lupaa kirjan alaotsikko. Tekijät ovat valinneet tutkimustensa kohteeksi kotikaupunkinsa Salon, jonka nuorison villityksiä käydään läpi 1950-luvulta 1980-luvulle. Kirjasta selviää, kuinka Saloon tulivat rock'n'roll, modit, Beatles, fiftarit, punk, elmulaisuus, folk ja moni muu Suomen nuorisoa vi... Lue koko vinkki »