Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi 4 : Lapsuus Lähi-idässä (1987–1992)

Riad Sattoufin omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaanisarja Tulevaisuuden arabi on tuonut lukijat tekijän teini-iän partaalle. Sarjan neljäs osa on tähänastista osista paksuin ja murheellisin. Keskiössä on Sattoufin perhe, eritoten syyrialaisen isän ja ranskalaisen äidin vuosien ajan kytevä ja lopulta ilmiliekkiin roihahtava aviokriisi. Nuori Riad pik... Lue koko vinkki »

Lorina Mapa: Duran Duran, Imelda Marcos, and Me

Duran Duran, Imelda Marcos, and Me on tarina elämän väistämättömistä siirtymäkohdista. Eräs murrosvaihe on edessä kun Lorina Mapa saa kuulla rakkaan isänsä kuolemasta ja edessä on matka hautajaisiin ja lapsuuden maisemiin Filippiineille. Hautajaisten ja surun myötä tulevat muistot lapsuudesta; haastavasta teini-iästä poikatyttönä arvovaltaisen suvu... Lue koko vinkki »
Tulevaisuuden arabi 2

Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi 2 : Lapsuus Lähi-Idässä (1984–1985)

Riad Sattoufin omaelämäkerrallisen Tulevaisuuden arabi -sarjakuvaromaanisarjan avausosan lopussa Riadin perhe palasi Syyriaan Homsin lähistölle, jotta Riadin isä voisi olla lähempänä vanhaa äitiään ja jotta Riad voisi aloittaa koulunsa Syyriassa. Syyriassa on maailman paras opetus, Ranskassa opiskellut isä tolkuttaa! Näinköhän? Sarjan kakkososan... Lue koko vinkki »
Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä

Ulli Lust: Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä

Ulli on 17-vuotias punkkarityttö, joka saa Wienissä uuden ystävän, Edin. Edi on yrittänyt aikaisemmin reissata Italiaan, mutta jäi kiinni rajalla. Tytöt päättävät yrittää uudestaan yhdessä ja toteuttaa unelmansa villistä ja vapaasta matkasta – mitä väliä, vaikka tytöt ovat rahattomia, nuoria ja naiiveja? Tytöt pääsevät Italiaan ja kiertelevät tu... Lue koko vinkki »
Minun Kiinani

Li Kunwu ja Philippe Ôtie: Minun Kiinani

Minun Kiinani on kolmiosainen trilogia, jossa propagandapiirtäjä Li Kunwu kertoo elämästään Kiinassa. Tarina ja kuvitus ovat Lin, käsikirjoituksen on laatinut ranskalainen Philippe Ôtie. Trilogian ensimmäinen osa, Isän aika, alkaa 1950-luvun alusta Lin vanhempien kohtaamisesta ja päättyy 1970-luvulle puhemies Maon kuolemaan. Matka... Lue koko vinkki »
1986

Mika Lietzén: 1986

Eletään 1980-luvun kulta-aikaa. Hevi on parasta musiikkia, ainoa bändi Iron Maiden. Kauhupokkarit vievät mennessään ja illat kuluvat VHS-videoiden ja roolipelien parissa. Toisinaan pikkukylän raitilla pyöräillessään pojat miettivät erästä hurjaa tarinaa, jonka joku on joskus kylässä kokenut. Eräs heistä päättää muiden yllytyksestä selvittää, onk... Lue koko vinkki »
Minä muistan

Zeina Abirached: Minä muistan

Viime vuonna törmäsin sattumalta libanonilaissyntyisen Zeina Abirachedin sarjakuvaan Pääskysen leikki, jossa Abirached kertoo lapsuudestaan Libanonin sisällissodan keskellä. Minä muistan on oikeastaan enemmän tai vähemmän saman tarinan toinen tuleminen, kokonaisuutta täydentävä pienempi teos, joka ei niinkään elä tarinastaan vaan muistoistaan. Minä... Lue koko vinkki »

Zeina Abirached: Pääskysen leikki

Vuonna 1984 Beirutia repi Libanonin sisällissota. Pienienkin matkojen taittaminen jalan kaupungilla oli sala-ampujien vuoksi hengenvaarallista, ja kaduille oli tuotu kontteja näköesteiksi ihmisiä suojelemaan. Pommitukset ja kranaatti-iskut olivat arkipäivää. Polttoainetta säännösteltiin ja sähkö oli vähissä. Tällaisessa ympäristössä pieni Zein... Lue koko vinkki »

Marjane Satrapi: Persepolis 2 : Kotiinpaluu

Iranilaisen Marjane Satrapin omaelämäkerrallisen sarjakuvasarja Persepolisin (suomalaisen laitoksen) ensimmäisen niteen lopussa teini-ikäinen Marjane lähtee vallankumousta pakoon Wieniin. Persepolis 2: Kotiinpaluu jatkaa suoraan tästä. Kielitaidottomana yksin vieraassa kulttuurissa on vaikeaa, ja aluksi Marjanen arki onkin täynnä isoja ja pieniä ha... Lue koko vinkki »