Missä musiikki alkoi

Lars Sund: Missä musiikki alkoi

Pietarsaarelainen säveltäjä Alf Holm teki kansainvälisen läpimurtonsa Tom of Finland -oopperalla. Nimeämättömäksi jäävä kertoja haluaa nyt tehdä kirjan Holmin elämästä. No, Lars Sundin kertojat nyt tunnetaan, eikä varsinaisesti luotettavuutensa tai johdonmukaisuutensa vuoksi. Niinpä täytyy lähteä ainakin yhtä sukupolvea kauempaa liikkeelle, mielell... Lue koko vinkki »
Valas nimeltä Goliat

Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat

Romanian ja Suomen välimaastoon sijoittuvan tarinan päähenkilönä on kolmikymppinen Alba, suomalaisen äidin ja romanialaisen isän tytär. Alba muistelee Romaniassa vietettyjä lapsuuden kesiä, mutta muistoja varjostaa Romanian synkkä lähihistoria. Isoisän hautajaiset vievät Alban takaisin kylän menneisyyteen. Isoisän tausta entisenä Securitate-mieh... Lue koko vinkki »

Iain Banks: The Steep Approach to Garbadale

Alban McGill kuuluu maineikkaaseen Wopuldien sukuun, joka on tehnyt rahansa suositulla Empire!-lautapelillä ja sen eri versioilla. Alban ei kuitenkaan viihtynyt pitkään perheyrityksessä, vaan myi osakkeensa, ryhtyi puunhakkaajaksi ja hävisi kartalta pitämättä yhteyttä sukuunsa moninaisista syistä. Nyt suku kuitenkin kutsuu. Serkku Fielding Wopul... Lue koko vinkki »
Pihkatappi

Antti Heikkinen: Pihkatappi

Kirja alkaa siitä, kun kolmevuotias Jussi Taskinen katsoo televisiota, josta isä katselee Kekkosen hautajaisia. Siitä se alkaa, eräänlainen sukukertomus, jonka vaiheet ovat paikka paikoin varsin mielenkiintoiset. Jussi elää isänsä kanssa kaksin, koska äiti on kuollut, eikä sisaruksia ole. Aikuisten maailmassa lapsena, tarkkailijana. Asutaan maal... Lue koko vinkki »
Seitsemän elämääni

Mo Yan: Seitsemän elämääni

Vuoden 2012 nobelistin Mo Yanin kirjan päähenkilölle käy kehnosti: hänet tapetaan heti kirjan alkusivuilla. On vuosi 1950 ja maanomistaja Ximen Nao on tapettu pari vuotta aikaisemmin. Ximen Nao oli hyvä mies, joka ei koskaan tehnyt pahaa kenellekään, mutta vallankumous vaatii vihollisia ja rikas maanomistaja on ilmeinen kohde. Ximen Nao ammuta... Lue koko vinkki »

Jörn Donner: Isä ja poika : komedia

"...todellisuus useimmiten poikkeaa täysin fiktiosta, mikä voi olla syytä muistaa myös luettaessa tätä tekstiä jossa on kyse uudelleenkirjoitetusta todellisuudesta. - - Romaanit ovat kuitenkin sepitettyjä kuten tämä tarina, romaaneissa oletetaan kuten tässä, romaanit sisältävät valheita ja totuuksia, tunteita ja kylmyyttä. Siksi tätä asiakirjaa kut... Lue koko vinkki »

Orhan Pamuk: Hiljainen talo

"Elämää, sitä matkaa jonka kulkee vain kerran, ei voi aloittaa alusta, mutta jos sinulla on kirja kädessäsi, oli se miten sekava ja käsittämätön tahansa, niin sen kirjan loputtua voit halutessasi siirtyä takaisin alkuun ja oivaltaa uudestaan jonkin käsittämättömän asian ja elämän ja lukea kirjan uudestaan." Olen jälleen kerran mielentilassa, jos... Lue koko vinkki »