Kuolonkielot

Karin Erlandsson: Kuolonkielot

Nuori toimittaja Sara Kvist on saanut ensimmäisen työpaikkansa pienestä paikallislehdestä. Pieni paikkakunta ruotsinkielisellä Pohjanmaalla (suoraan ei sanota, mutta Uusikaarlepyy on vähintään henkinen esikuva) on vähän toista kuin Helsinki, mutta muutto tuntuu ihan hyvältä – asuuhan paikkakunnalla uusi poikaystävä Robert. On juhannus ja ensimmä... Lue koko vinkki »
Melkein tosi tarina

Mattias Edvardsson: Melkein tosi tarina

Zackarias Levin on toimittaja, joka saa potkut, kun lehden yt-neuvottelut siivoavat toimituksesta kolmasosan. Lopulta ei auta kuin palata kotiin äidin luokse ja pohtia, mitä elämällään sitten tekee. Zack saa kuitenkin hienon idean. Hän kirjoittaa kirjan. Aihekin on selvä. Kaksitoista vuotta aikaisemmin Zack opiskeli Lundin yliopistossa luovaa ki... Lue koko vinkki »
Tähtisilmä

Kai Ekholm: Tähtisilmä

Kai Ekholmin ensimmäinen dekkari Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava esitteli etsivätoimisto Kaljun ja Kiharan. Kaksikko pääsee taas hommiin poliisin avuksi, kun poliisipäällikkö Reinikka saa sydänkohtauksen ja lähestyvän lopun uhka siivittää miehen setvimään vanhoja, ratkeamatta jääneitä rikostapauksia. Käsillä on tapaus vuodelta 1995: ... Lue koko vinkki »
Punaisen sankarittaren kuolema

Qiu Xiaolong: Punaisen sankarittaren kuolema

Kirjavinkkien dekkarisarja Rikoksen ABC täydentyy jälleen – olemme edenneet jo X-kirjaimeen. Myönnettäköön, että nyt lisäys ei ole täysin tyylipuhdas, sillä kirjain on otettu tekijän etunimestä eikä sukunimestä, mutta eipä noita X-alkuisia kirjailijoita nyt riesaksi asti vastaan ole tullut (ja toisaalta minähän tämän sarjan säännöt laadin!), j... Lue koko vinkki »

Alicia Giménez Bartlett: Petra Delicado ja merkityt tytöt

Petra Delicado ja merkityt tytöt aloittaa espanjalaisen dekkarisarjan. Petra on melkein kyllästynyt työhönsä, kunnes saa hoitaakseen raakojen raiskauksien sarjan. Ainoat johtolangat ovat ne, jotka raiskaaja on tahallaan jättänyt, eli merkit uhrien käsiin. Pirtsakka Petra saa vihdoin muutakin ajateltavaa kuin ex-miehensä, vaikka ärsyttäviä miehiä ky... Lue koko vinkki »