Manse : Markka-aika

Tommi Liimatta: Manse : Markka-aika

Tommi Liimatan omaelämäkerrallisten romaanien sarja on tuonut nuoren taiteilijan Jeppiksen, Jeppis 2:n ja Rollon kautta Tampereelle. Liimatta muuttaa avopuolisonsa kanssa Etu-Kalevaan kesällä 1996, ja tästä alkaa ainakin itselleni merkitysellisin vaihe Absoluuttisen Nollapisteen ja Liimatan luomistyön ja levytysten jatkumossa. Peräti 720-sivuinen t... Lue koko vinkki »
Aki Sirkesalo : Musiikki soi

Laura Haarala ja Antti Luukkanen: Aki Sirkesalo : Musiikki soi

Aki Sirkesalo oli yksi 1990-luvun vetovoimaisimmista kotimaisista pop-artisteista eikä hänen hittinsä ole vieraita ainakaan meille 1990-luvulla teini-ikää viettäneille. Sirkesalo perheineen on ihmisten mielissä kuitenkin ennen kaikkea Intian valtameren maanjäristyksen tapaninpäivänä vuonna 2004 aiheuttaman tsunamin uhrina ja siksi on hienoa, että L... Lue koko vinkki »
Sing Backwards and Weep

Mark Lanegan: Sing Backwards and Weep : Muistelmat

Screaming Trees -solisti Mark Laneganin elämäkerrassa Sing Backwards and Weep sukelletaan syvälle riippuvuuteen. Laneganin kirja yhtä aikaa hauska, surullinen ja traaginen.  Mark Lanegan syntyy kahden opettajan perheeseen pikkuruiseen Ellensburgin kaupunkiin. Alkoholisoitunut isä välttelee perhettään, mutta Laneganin äiti - jonka Lanegan ku... Lue koko vinkki »
Kuinka olla kuuluisa

Caitlin Moran: Kuinka olla kuuluisa

Tässä Näin minusta tuli tyttö -kirjan jatko-osassa Johanna Morrigan eli Dolly Wild on muuttanut Wolverhamptonista Lontooseen vuonna 1995. Luvassa on unelmaduunia D&ME-musiikkilehden toimituksessa keskellä brittipopin kultakautta. Ei paratiisia ilman käärmettä ja Jon tapauksessa se on koomikko Jerry Sharpe, joka vie Jon kämpilleen harrastamaa... Lue koko vinkki »

Steve Lukather: Steve Lukather : Toto-yhtyeen kitaristi – omaelämäkerta

Kun sain tämän kirjan käsiini, jo alkuteksti oli lupaava: Ennen kuin aloitat -kappaleessa tulee kaikki kiteytettyä, miksi ja miten kirja on kirjoitettu. Hän varoittaa myös siitä, että hän kiroilee kirjassa eli jos ei tykkää, niin voi lopettaa jo siinä vaiheessa. Steve Lukather antaa heti kättelyssä jotenkin niin avoimen rehellisen vaikutelman, että... Lue koko vinkki »
Perkele

Joonas Konstig: Perkele

Joonas Konstigilta teki mieleni lukea muutakin kuin Vuosi herrasmiehenä. Tartuin nyt ensimmäisenä tähän tuhtiin romaaniin, ehkä aiheen houkuttelemana. Perkele kertoo Rekosta, joka palaa Suomeen Afganistanista rauhanturvakeikalta ja on ehkä vähän merkitystä vailla. Sisältöä elämään löytyy, kun Reko kutsutaan Total War -bändin nokkamiehen Kris Lie... Lue koko vinkki »

Seppo Heikinheimo: Mätämunan muistelmat

Seppo Heikinheimo oli eläessään näkyvä kulttuurivaikuttaja. Yli 30-vuotisen uransa Helsingin Sanomien musiikkikriitikkona lisäksi hän toimi muiden muassa Helsingin kaupunginorkesterin vt. intendenttinä, tietokirjailijana, kääntäjänä ja monissa muissa tehtävissä. Hän puhui sujuvasti useita kieliä (pakkoruotsia tosin kovin vastentahtoisesti, ja sansk... Lue koko vinkki »
Helppoa muisteltavaa

Hippo Taatila: YUP : Helppoa muisteltavaa

Jarkko Martikainen, Valtteri Tynkkynen ja Jussi Hyyrynen perustivat YUP:n vuonna 1987 Savonlinnan taidelukiossa. Lukiolaispoikien huumoriyhtyeenä alkanut juttu kasvoi vähitellen Janne Mannosen ja Petri Tiaisen täydentämäksi viisikoksi, joka nousi vankasta kulttisuosiosta maanlaajuiseen suosioon vuosituhannen vaihteessa. Vähitellen aallonharja taitt... Lue koko vinkki »
Pirunkehto

Tero Ikäheimonen: Pirunkehto

Suomessa on aina osattu tehdä metallimusiikkia. Myös black metal on suomalaisilla ollut vahvasti hallussa. Tero Ikäheimonen on tehnyt kovan työn haastatellessaan suomalaisia black metalin tekijöitä. Kirjaan on kerätty hyvin laaja kattaus alan tekijöitä suurin piirtein kronologiseen järjestykseen. Kirjan lukemalla saa aika hyvän käsityksen siitä,... Lue koko vinkki »
Risainen elämä

Antti Heikkinen: Risainen elämä : Juice Leskinen 1950-2006

Tuskin on ketään, joka ei tietäisi, kenestä on kyse, kun puhutaan Juice Leskisestä. Juice eli risaisen elämän, mutta jätti jälkeensä niin paljon kaikkea; elää edelleen jokaisessa biisissä, niissä uskomattomissa riimeissä. Antti Heikkinen kertoo Juicen elämän niin tarkkaan ja värikkäästi, mutta silti hienotunteisesti kunnioittaen, että sitä on to... Lue koko vinkki »
Kingston Wall

Viljami Puustinen: Kingston Wall : Petri Wallin saaga

Petri Walli (1969–1995) oli helsinkiläinen kitaristi, joka teki päätyönsä legendaarisessa Kingston Wall -bändissä. Bändi perustettiin 1980-luvun lopulla ja se ehti julkaista kolme albumia ennen kuin se vähitellen sammahti. Kesällä 1995 sammahti myös Walli itse, kun päihde- ja mielenterveysongelmista kärsinyt rokkari päätti itse päivänsä vain 26-vuo... Lue koko vinkki »
Iron Maiden : Koko ura

Neil Daniels: Iron Maiden : koko ura

Brittiläisen uuden aallon heavybändeistä merkittävimmäksi nousi Iron Maiden. Steve Harris perusti sen vuonna 1975, ja noin viisi vuotta myöhemmin bändi oli hioutunut tarpeeksi aloittaakseen todellisen maailmanvalloituksensa. 1980-luvun alkupuolelta alkaen Harrisin, Bruce Dickinsonin, Dave Murrayn, Adrian Smithin ja Nicko McBrainin muodostama "klass... Lue koko vinkki »

Olli Lindholm ja Ilpo Rantanen: Likaiset legendat : 30 vuotta Yötä

Likaiset legendat ui liiveihin. Ihan liki, etenkin jos on edes vähän ollut joskus Yö-fani. Kun Yö syntyi, minun musiikkimakuni oli ihan muuta kuin kotimaista musiikkia. Silti muistan jotain, ehkä sitä kun kaverit tykkäsivät. Olen innostunut Yöstä vasta kun tuli ikää lisää ja aloin rauhoittua. Siksi tämä kirja on valaiseva. Se kertoo siitä, miten ka... Lue koko vinkki »