Nainen minussa

Britney Spears: Nainen minussa

Halusin mennä piiloon mutta tahdoin myös tulla nähdyksi. Kumpikin tunne oli aito. Käpertyneenä kaapin kylmään pimeyteen tunsin itseni niin pieneksi, että voisin kadota. Mutta kun muut katsoivat minuun, tunsin muuttuvani joksikin toiseksi, sellaiseksi joka voisi hallita tilaa. Kun kajautin laulun valkoisissa sukkahousuissa, minusta tuntui kuin kaikk... Lue koko vinkki »
Aki Sirkesalo : Musiikki soi

Laura Haarala ja Antti Luukkanen: Aki Sirkesalo : Musiikki soi

Aki Sirkesalo oli yksi 1990-luvun vetovoimaisimmista kotimaisista pop-artisteista eikä hänen hittinsä ole vieraita ainakaan meille 1990-luvulla teini-ikää viettäneille. Sirkesalo perheineen on ihmisten mielissä kuitenkin ennen kaikkea Intian valtameren maanjäristyksen tapaninpäivänä vuonna 2004 aiheuttaman tsunamin uhrina ja siksi on hienoa, että L... Lue koko vinkki »
Interrail-muistoja

Mikko Manka: Interrail-muistoja

Vuonna 1972 eurooppalaiset rautatieyhtiöt lanseerasivat juhlavuotensa kunniaksi uuden nuorisolle suunnatun tuotteen: verrattain edullisella Interrail-kortilla sai reissata 30 päivää rajattomasti lähes kaikkialla ympäri Euroopan raiteita Suomesta Marokkoon ja Englannista Kreikkaan. Vain yhden kauden kokeiluksi tarkoitettu lippu huomattiin menestystu... Lue koko vinkki »
Laman lapset

Sanna Kajander-Ruuth: Laman lapset : mitä meille tapahtui?

1990-luvun lama iski kipeästi nuoriin. Toimittaja Sanna Kajander-Ruuth lähti kartoittamaan haastattelujen kautta sitä, miten lama vaikutti lapsuuttaan ja nuoruuttaan laman keskellä eläneisiin. Laman lapset rakentuu haastatteluiden päälle ja lisäksi kuvaa laman taustalla ollutta politiikkaa ja siitä seuranneita leikkauksia. Aihe on kiinnostava, e... Lue koko vinkki »
Suomi synnytti

Laura Kosonen: Suomi synnytti : Kätilöiden kertomaa

Kätilöopiston sairaala (1960–2017) oli Suomen suurin synnytyssairaala ja opetussairaala, jossa on koulutettu kätilöitä vuosikymmeniä. 57 vuoden aikana Kättärillä syntyi yli 300 000 vauvaa. Suomi synnytti on Kätilöopiston historiikki, mutta kertoo siinä sivussa laajemminkin suomalaisen sairaalasynnyttämisen historian 1950-luvulta eteenpäin. Se on... Lue koko vinkki »

Mikko Lundell: Miljoonasade

Miljoonasade on bändi, kokoonpano, joka perustettiin vuonna 1985 ja sen jälkeen on satanut ja paljon. Tarinaa piisaa niin paljon, moninaisia juttuja ja tapahtumia on sattunut. Niitä on nyt kerätty tähän kirjaan lukijoiden iloksi. Kirja kuvaa todella hyvin, millaista se on, musiikin tekeminen, säveltäminen, sanoittaminen, bändin kokoaminen, sen y... Lue koko vinkki »

Michael Cox: Zonal Marking : The Making of Modern European Football

Jalkapalloasiantuntija Michael Coxin mukaan jalkapallon modernin ajan voidaan sanoa alkavan vuodesta 1992, jolloin maalivahdilta kiellettiin pallon ottaminen käteen oman pelaajan syötön jälkeen. Samoihin aikoihin perustettiin myös nykymuotoinen Mestareiden liiga sekä Englannin Valioliiga. Mutta Cox ottaa lähtökohdaksi uudelle aikakaudelle nimenomaa... Lue koko vinkki »
Venäjä vailla tulevaisuutta

Masha Gessen: Venäjä vailla tulevaisuutta : Totalitarismin paluu

Masha Gessenin vuonna 2017 julkaistu Venäjä vailla tulevaisuutta : Totalitarismin paluu on journalistinen tietokirja Venäjän nykykehityksen historiasta. Gessen piirtää Venäjän nykyhistorian muutaman venäläisen maahanmuuttajan elämäkertojen kautta: miten nämä kasvoivat Neuvostoliitossa, todistivat sen romahtamisen ja pärjäsivät kapitalisti-Venäjä... Lue koko vinkki »

Pekka Hakala ja Juha Metso: Putinlandia : tarinoita Venäjältä

Kuinka Putin pääsi valtaan, minkälaiseksi Venäjä on oikein muotoutunut hänen valtansa alla ja mitä nuori sukupolvi tästä kaikesta oikein ajattelee? Pekka Hakala on mainio matkaopas vastaamaan näihin kysymyksiin, sillä toimittaja on seurannut Neuvostoliiton ja Venäjän kehitystä läheisesti jo 38 vuoden ajan. Kirja alkaa Neuvostoliiton romahduksest... Lue koko vinkki »
Losing the Signal

Jacquie McNish ja Sean Silcoff: Losing the Signal : The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry

Suomessa BlackBerry ei ollut koskaan kovin tunnettu kännykkämerkki, mutta amerikkalaisissa elokuvissa se näkyi paljon. Moni tietää sen verran, että BlackBerry oli kallis businesskännykkä, jota kaikki hienot ihmiset käyttävät. Kun iPhone tuli markkinoille vuonna 2007 se kaatoi sekä meidän Nokian että BlackBerryn kännykkävalmistajien huipulta, vai... Lue koko vinkki »
Radical

Maajid Nawaz: Radical : My Journey out of Islamist Extremism

Maajid Nawazin Radical: My Journey out of Islamist Extremism on vuonna 2012 julkaistu entisen islamistin kertomus radikalisoitumisesta ja siitä irtautumisesta. Nawazi kasvoi sekulaarissa keskiluokkaisessa ja korkeasti koulutetussa brittiläisessä pakistanilaistaustaisessa perheessä. Nawaz ei koskaan käynyt moskeijassa tai rukoillut, kärsi rasismi... Lue koko vinkki »
Pirunkehto

Tero Ikäheimonen: Pirunkehto

Suomessa on aina osattu tehdä metallimusiikkia. Myös black metal on suomalaisilla ollut vahvasti hallussa. Tero Ikäheimonen on tehnyt kovan työn haastatellessaan suomalaisia black metalin tekijöitä. Kirjaan on kerätty hyvin laaja kattaus alan tekijöitä suurin piirtein kronologiseen järjestykseen. Kirjan lukemalla saa aika hyvän käsityksen siitä,... Lue koko vinkki »
X-COM : Tietokonepelien klassikot

Juho Kuorikoski: X-COM : Tietokonepelien klassikot

Vuonna 1994 ilmestynyt UFO: Enemy Unknown nousee jatkuvasti esille, kun listataan parhaita tietokonepelejä. Peli toimi lähtölaukauksena monipuoliselle X-COM-pelisarjalle ja oli samalla jo 1980-luvulla alkaneen pelisuunnittelutyön huipennus. X-COM – Tietokonepelien klassikot kertoo, mistä UFO sai alkunsa ja miten pelin kehittäjä Julian Gollop pää... Lue koko vinkki »
Suuret seikkailupelit

Juho Kuorikoski: Suuret seikkailupelit : tietokonepelien klassikot

Seikkailupelit ovat yksi tietokonepelien perusgenreistä. Alkusysäyksensä genre sai vuonna 1976 valmistuneesta Colossal Cave -pelistä, josta sikisi tekstiseikkailujen lajityyppi. Lajityyppi eli ja kehittyi ja kypsyi interaktiiviseksi fiktioksi, mutta matkan varrella pelit saivat myös kuvitusta. Tekstin osuus peleissä jäi koko ajan vähäisemmäksi, kun... Lue koko vinkki »
Maradona

Jimmy Burns: Maradona : Maailman paras jalkapalloilija?

Diego Maradona. Jumalasta seuraava – ylöspäin, sanoisivat monet. 1980-luvulla eläneet muistavat vuoden 1986 jalkapallon MM-kilpailut Meksikossa juuri Maradonan vuoksi. Kaksi uskomatonta maalia välierässä Englannin verkkoon ja muutenkin fantastiset kisat parhaassa iässään olleelta argentiinalaiselta jättivät unohtumattoman jäljen koko jalkapalloa se... Lue koko vinkki »
Kingston Wall

Viljami Puustinen: Kingston Wall : Petri Wallin saaga

Petri Walli (1969–1995) oli helsinkiläinen kitaristi, joka teki päätyönsä legendaarisessa Kingston Wall -bändissä. Bändi perustettiin 1980-luvun lopulla ja se ehti julkaista kolme albumia ennen kuin se vähitellen sammahti. Kesällä 1995 sammahti myös Walli itse, kun päihde- ja mielenterveysongelmista kärsinyt rokkari päätti itse päivänsä vain 26-vuo... Lue koko vinkki »