Balladi John Henrystä

Colson Whitehead: Balladi John Henrystä

Afroamerikkalaisen folkloren mukaan John Henry oli vapautettu orja, joka työskenteli rautatietyömaalla. Legendan mukaan hän oli niin väkevä, että hän voitti pelkän moukarinsa avulla porauskilpailussa höyryvasaran, mutta kuoli tämän ponnistuksen uuvuttamana. Ja nyt pienessä länsivirginialaisessa Talcottin kaupungissa järjestetään viikonlopun kestävä... Lue koko vinkki »
Kuinka olla kuuluisa

Caitlin Moran: Kuinka olla kuuluisa

Tässä Näin minusta tuli tyttö -kirjan jatko-osassa Johanna Morrigan eli Dolly Wild on muuttanut Wolverhamptonista Lontooseen vuonna 1995. Luvassa on unelmaduunia D&ME-musiikkilehden toimituksessa keskellä brittipopin kultakautta. Ei paratiisia ilman käärmettä ja Jon tapauksessa se on koomikko Jerry Sharpe, joka vie Jon kämpilleen harrastamaa... Lue koko vinkki »

Liisa Simola: Sweet Manhattan : Kohtaamisia tähtien kanssa

Tänä vuonna jo parikin toimittajan työstä kertovaa kirjaa on sävähdyttänyt minua mielenkiintoisuudellaan. Aleksi Mainion Erkon kylmä sota pullisteli Helsingin Sanomien historiaa, sittemmin Staffan Bruun julkaisi Huvudstadsbladetista omaelämäkerrallisen kirjan Mies, joka rakasti uutisia. Näistä kahdesta olikin hyvä jatkaa kolmanteen, Liisa Simolan k... Lue koko vinkki »
Kuolonkielot

Karin Erlandsson: Kuolonkielot

Nuori toimittaja Sara Kvist on saanut ensimmäisen työpaikkansa pienestä paikallislehdestä. Pieni paikkakunta ruotsinkielisellä Pohjanmaalla (suoraan ei sanota, mutta Uusikaarlepyy on vähintään henkinen esikuva) on vähän toista kuin Helsinki, mutta muutto tuntuu ihan hyvältä – asuuhan paikkakunnalla uusi poikaystävä Robert. On juhannus ja ensimmä... Lue koko vinkki »

Karin Erlandsson: Saarretut

Taas kerran käsiini tuli sellainen kirja, joka sai huokaisten ajattelemaan sitä, kuinka paljon yksin Suomessa, saati sitten koko maailmassa, on sellaisia kirjailijoita, joita ei tunne, mutta joiden kirjoja todellakin haluaisi lukea. Kun vain aika ja voimat riittäisivät kaikkeen... Saarretut on romaani, joka oli hyvä lukea talvella – kesäauringon... Lue koko vinkki »

Seppo Heikinheimo: Mätämunan muistelmat

Seppo Heikinheimo oli eläessään näkyvä kulttuurivaikuttaja. Yli 30-vuotisen uransa Helsingin Sanomien musiikkikriitikkona lisäksi hän toimi muiden muassa Helsingin kaupunginorkesterin vt. intendenttinä, tietokirjailijana, kääntäjänä ja monissa muissa tehtävissä. Hän puhui sujuvasti useita kieliä (pakkoruotsia tosin kovin vastentahtoisesti, ja sansk... Lue koko vinkki »