Unohtamisen taito

Alice Zeniter: Unohtamisen taito

Ranskan ja Algerian välinen historia on värikästä ja monimutkaista, eikä siitä suomalainen välttämättä paljonkaan tiedä. Nyt on oiva tilaisuus saada näkökulmaa. Unohtamisen taito lähtee ranskalaisesta Naïmasta, joka jää pohtimaan setänsä kauan sitten tokaisemaa lausahdusta siitä, miten Naïman siskot ovat unohtaneet, mistä tulevat. Mutta mitä se ... Lue koko vinkki »
Ylimmät ystävät

John le Carré: Ylimmät ystävät

Ted Mundy syntyi Pakistanissa sinä päivänä kun valtio itsenäistyi Intiasta. 1960-luvulla Mundy päätyi Länsi-Berliiniin, jossa hän tutustui saksalaiseen Sashaan, idealistiin ja radikaaliin opiskelijamellakoiden johtotähteen. Kun Sasha loikkaa Itä-Saksaan ja päätyy Stasin koneistoihin, Mundystä tulee Sashan yhteysagentti. Miehet ovat kaksoisagentt... Lue koko vinkki »
Ajo

Juha Itkonen: Ajo

Juha Itkosen uusin romaani Ajo on lyhyehkö romaani, jossa kerrotaan kahden eri naisen elämästä. Ajo on samankaltainen eri ikäpolvien kokemuksista kertova teos kuin Itkosen aikaisempi romaani Hetken hohtava valo. Tämän uuden romaanin lähtökohtana on kuitenkin ollut Itkosen omassa suvussa 1960-luvulla tapahtunut traaginen auto-onnettomuus. Ajon pä... Lue koko vinkki »

Hilkka Ravilo: Nimeltään Eerika

Eerika on lappalaisen Luossajoen vahvasti lestadiolaisen kylän alinta kastia: hän on saksalaisen sotilaan ja suomalaisen naisen avioton lapsi, huoran nuorennos, kuten häntä kutsutaan. Kun Eerikan äiti Enni lähtee Saksaan etsimään rakastettuaan Dieteriä, 15-vuotias Enni päättää jättää Luossajoen taakseen ja pääsee Tampereelle piiaksi. Kirjan lukuisa... Lue koko vinkki »

Taina Hynninen: Yhteisiä tarinoita : Kouvolan teatteri 50 vuotta

Kouvolan teatteri tuli kunniakkaaseen keski-ikään. Menneitä vuosia voi muistella historiikista, johon on koottu kaikea vuosien varrella sattunutta ja tapahtunutta. Yhteiset tarinat alkavat alkuvaiheista, siitä kun teatteri perustettiin. Tarinat on jaettu aikakausiin, jotka muodostuvat teatterin johtajien palvelusvuosista Kouvolan teatterissa. ... Lue koko vinkki »