Steve Lukather: Steve Lukather : Toto-yhtyeen kitaristi – omaelämäkerta

Kun sain tämän kirjan käsiini, jo alkuteksti oli lupaava: Ennen kuin aloitat -kappaleessa tulee kaikki kiteytettyä, miksi ja miten kirja on kirjoitettu. Hän varoittaa myös siitä, että hän kiroilee kirjassa eli jos ei tykkää, niin voi lopettaa jo siinä vaiheessa. Steve Lukather antaa heti kättelyssä jotenkin niin avoimen rehellisen vaikutelman, että... Lue koko vinkki »

Liisa Simola: Sweet Manhattan : Kohtaamisia tähtien kanssa

Tänä vuonna jo parikin toimittajan työstä kertovaa kirjaa on sävähdyttänyt minua mielenkiintoisuudellaan. Aleksi Mainion Erkon kylmä sota pullisteli Helsingin Sanomien historiaa, sittemmin Staffan Bruun julkaisi Huvudstadsbladetista omaelämäkerrallisen kirjan Mies, joka rakasti uutisia. Näistä kahdesta olikin hyvä jatkaa kolmanteen, Liisa Simolan k... Lue koko vinkki »
Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Ihan tavallisena päivänä vuonna 1970 kolmevuotias tyttö katoaa teltasta kotipihaltaan jäljettömiin. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1979 nuori pikkuvauvan äiti lyö kirveellä aviomiehensä hengiltä. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1994 asianajotoimiston apulainen puukotetaan kuoliaaksi työpaikallaan. Ja ihan tavallisena päivänä vuonna 2004 yksityiset... Lue koko vinkki »
Joka lapsia ja koiria rakastaa

Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa

Joka lapsia ja koiria rakastaa on jo neljäs Jackson Brodie -­dekkari, ja Kate Atkinson ei tälläkään kertaa erehdy. Kirja on täynnä Atkinsonille niin tyypillisiä piirteitä: on monessa aikatasossa tapahtuvaa kerrontaa, erillisiä juonia jotka vähitellen punotaan yhteen, kirjallisia viittauksia, kadonneita henkilöitä ja mustaa mutta omalla tavallaan hy... Lue koko vinkki »
Yö nielee päivät

Asko Sahlberg: Yö nielee päivät

Massiivinen – sekä kooltaan että kerronnaltaan – romaani, joka kertoo Jakobssonista. Isosta miehenrohjosta, joka muuttaa 1970-luvulla Suomesta Ruotsiin monen kaltaisensa tavoin. Hän ei sentään jää Tukholmaan, hän matkustaa Göteborgiin. Siellä on suoraan tarjolla majoitus ja työtä. Ja työtä hän osaa tehdä, se on selvää. Häntä ei kiinnosta useinkaan ... Lue koko vinkki »
Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Kirjallisuusmaailma on kuohunut nuoren, alle kolmekymppisen sveitsiläisen Joël Dickerin kirjoittamasta romaanista. Totuus Harry Quebertin tapauksesta myi Ranskassa yli miljoona kappaletta. Käännösoikeudet on myyty kymmeniin maihin ja Suomessakin kirjassa on kohistu. En oikeastaan ihmettele. Totuus Harry Quebertin tapauksesta on vetoava, melko ke... Lue koko vinkki »

Hilkka Ravilo: Nimeltään Eerika

Eerika on lappalaisen Luossajoen vahvasti lestadiolaisen kylän alinta kastia: hän on saksalaisen sotilaan ja suomalaisen naisen avioton lapsi, huoran nuorennos, kuten häntä kutsutaan. Kun Eerikan äiti Enni lähtee Saksaan etsimään rakastettuaan Dieteriä, 15-vuotias Enni päättää jättää Luossajoen taakseen ja pääsee Tampereelle piiaksi. Kirjan lukuisa... Lue koko vinkki »

Taina Hynninen: Yhteisiä tarinoita : Kouvolan teatteri 50 vuotta

Kouvolan teatteri tuli kunniakkaaseen keski-ikään. Menneitä vuosia voi muistella historiikista, johon on koottu kaikea vuosien varrella sattunutta ja tapahtunutta. Yhteiset tarinat alkavat alkuvaiheista, siitä kun teatteri perustettiin. Tarinat on jaettu aikakausiin, jotka muodostuvat teatterin johtajien palvelusvuosista Kouvolan teatterissa. ... Lue koko vinkki »