Pierre Lemaitre: Petoksen hinta

Pitkän uran henkilöstöhallinnossa tehnyt Alain on vanhoilla päivillään joutunut työttömäksi. Neljän vuoden jälkeen rahat ovat lopussa, ja kun aamuyön hanttihommistakin tulee kenkää, on jotain uutta löydyttävä. Yllätyksekseen hän pääsee loppusuoralle suuryrityksen rekrytointiprosessissa, jonka on määrä huipentua lavastettuun panttivankidraamaan. Kei... Lue koko vinkki »
Pimeän sylissä

Gard Sveen: Pimeän sylissä

Pimeän sylissä jatkaa Tommy Bergmann -dekkarien sarjaa. Kovin pahasti edellistä osaa ei spoilata, joten tämän voi aivan hyvin lukea, vaikka ei olisi edellistä osaa lukenutkaan. Bergmannin uran alkuvaiheissa vuonna 1988 hän oli paikalla, kun Kristiane Thorstensenin ruumis löytyi eläimellisellä raakuudella silvottuna. Bergmann joutui viemään suruv... Lue koko vinkki »
Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Ihan tavallisena päivänä vuonna 1970 kolmevuotias tyttö katoaa teltasta kotipihaltaan jäljettömiin. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1979 nuori pikkuvauvan äiti lyö kirveellä aviomiehensä hengiltä. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1994 asianajotoimiston apulainen puukotetaan kuoliaaksi työpaikallaan. Ja ihan tavallisena päivänä vuonna 2004 yksityiset... Lue koko vinkki »
Joka lapsia ja koiria rakastaa

Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa

Joka lapsia ja koiria rakastaa on jo neljäs Jackson Brodie -­dekkari, ja Kate Atkinson ei tälläkään kertaa erehdy. Kirja on täynnä Atkinsonille niin tyypillisiä piirteitä: on monessa aikatasossa tapahtuvaa kerrontaa, erillisiä juonia jotka vähitellen punotaan yhteen, kirjallisia viittauksia, kadonneita henkilöitä ja mustaa mutta omalla tavallaan hy... Lue koko vinkki »
Paha paikka

Gillian Flynn: Paha paikka

Libby Day selvisi seitsenvuotiaana hengissä verilöylystä, jossa kuoli hänen äitinsä ja kaksi siskoaan. Syylliseksi todettiin isoveli Ben, osin Libbyn todis­tuksen johdosta. Nyt 25 vuotta myöhemmin Libby alkaa olla vaikeuksissa: hän on pyörinyt itse­säälissä ja vältellyt kaikenlaista työntekoa, eläen hyväntekeväisyys­rahaston varoilla. Rahat ovat... Lue koko vinkki »
Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Kirjallisuusmaailma on kuohunut nuoren, alle kolmekymppisen sveitsiläisen Joël Dickerin kirjoittamasta romaanista. Totuus Harry Quebertin tapauksesta myi Ranskassa yli miljoona kappaletta. Käännösoikeudet on myyty kymmeniin maihin ja Suomessakin kirjassa on kohistu. En oikeastaan ihmettele. Totuus Harry Quebertin tapauksesta on vetoava, melko ke... Lue koko vinkki »
Tulppaanimurhat

Daniëlle Hermans: Tulppaanimurhat

Kaksi murhaa: tulppaanikauppias Wouter Winckel murhataan Hollannissa 1636, Frank Schoeller Lontoossa 2007. Viimeisenä tekonaan Frank antaa hänet löytäneelle veljenpojalleen Alecille vanhan kirjan, jossa on kuvia tulppaaneista. Alec ei ymmärrä, mitä tekemistä Frankilla on tulppaanien kanssa, mutta käy ilmi, että Alec ei tiedä kaikkea sedästään, v... Lue koko vinkki »
Putoaa vapaasti kuin unessa

Leif GW Persson: Putoaa vapaasti kuin unessa

Ruotsin poliisin kaikkien aikojen suurin trauma on pääministeri Olof Palmen selvittämättä jäänyt murha. Aineistoa on Tukholman poliisitaloon kertynyt aivan järjetön määrä, mutta ratkaisevaa johtolankaa ei ole löytynyt satojen poliisityövuosien uurastuksesta huolimatta. Tutkinta-aineiston laajuuden lisäksi ongelmana on paikoin epäjohdonmukainen tai ... Lue koko vinkki »
Yöpuisto

Outi Pakkanen: Yöpuisto

Taas on kirja taattua Pakkasta. Sitä suorastaan tempautui mukaan seuraamaan Helsingin ihmisten sielujen syövereitä. Pakkasen vankkumaton tyyli kuvata ihmisluonteita on aina vain niin hieno. Oli kyseessä lapsi tai aikuinen, niin henkilöt vain alkavat elämään. Kuinka monia kulissiperheitä sitä tässäkin maassa on. Tässä kirjassa on vaikuttava kuvau... Lue koko vinkki »