Pylssy

Torgny Lindgren: Pylssy

Pienen kylän sanomalehtikirjeenvaihtajan työ jää kesken, kun päätoimittajalta tulee tiukka ukaasi keksittyjen uutisten kirjoittamisen lopettamiseksi. Onneksi mikään ei ole ikuista, päätoimittajakin kuolee jo 53 vuotta myöhemmin, joten uutisten kirjoittaja – nyt jo paikallisen hoivakodin yli satavuotias asukki – voi jatkaa kesken jäänyttä uutistekst... Lue koko vinkki »
Tanssimestari ja muita kertomuksia Zimbabwesta

Petina Gappah: Tanssimestari ja muita tarinoita Zimbabwesta

Petina Gappahin esikoisromaani Muistojen kirja oli melkoinen hitti ilmestyttyään englanniksi 2015 ja suomeksi pari vuotta myöhemmin. Sitä edelsi vuonna 2009 novellikokoelma An Elegy for Easterly, joka suomennettiin tuoreeltaan nimellä Tanssimestari ja muita tarinoita Zimbabwesta. Kirja on monipuolinen kattaus tarinoita monenlaisten ilmiöiden maa... Lue koko vinkki »

JP Ahonen: Puskaradio

Puskaradio on poliittinen, päivän uutisaiheita käsittelevä strippisarjakuva, joka on ilmestynyt pääasiassa Journalisti-lehdessä vuosina 2009–2012. Villimmän Pohjolan piirtäjänä tunnettu JP Ahonen on tällä kertaa valinnut työkalukseen eläinhahmoiset karikatyyrit tunnetuista henkilöistä. Karikatyyrit ovat parhaimmillaan erinomaisen teräviä. Terävä... Lue koko vinkki »

Johanna Tolonen: Jupu : Baarien nainen

Alunperin nettisarjakuvana kunnostautunut Jupu on nyt kansissa. Raikas piriste kotimaista sarjakuvaa niin hersyvällä huumorilla höystettynä, että kyllä uppoaa. Piirrokset ovat yksinkertaisia ja teksti selkeää eli helposti luettavavissa. Stripit ovat jokapäiväisestä elämästä eli helposti tajuttavissa. Mahtavia oivalluksia nuoren naisen arjesta ja... Lue koko vinkki »