Huomenna, huomenna ja huomenna

Gabrielle Zevin: Huomenna, huomenna ja huomenna

Tämän kirjan metallinkiiltoinen kansi, jossa sateenkaarenkirjavan tekstin takana on Hokusain Suuri aalto, tuli tutuksi Instagramista jo alkuteoksen julkaisun myötä. Kun tämä suosikkikirja sitten julkaistiin suomeksi, nousi se vaivattomasti omalle lukulistalleni: aihe kiinnostaa, samoin se, miksi kirjasta on niin paljon kohistu. Gabrielle Zevinin... Lue koko vinkki »
Rose Napolitanon yhdeksän elämää

Donna Freitas: Rose Napolitanon yhdeksän elämää

Lasten hankinta on yksi ihmiselämän suurimmista päätöksistä, johon liittyy helposti suuria tunteita, oli asiasta sitten mitä mieltä tahansa. Lapsenhaluisten ja vapaaehtoisesti lapsettomien välillä on herkästi iso ristiriita. Lapsen saamista ei voi täysin ymmärtää ellei sitä itse ole kokenut ja toisaalta lapsettomalle harva asia raivostuttaa kuin "e... Lue koko vinkki »
Kirkkaat päivä ja ilta

Inka Nousiainen: Kirkkaat päivä ja ilta

Eletään vuotta 1938. Kesä on kuuma, ihmiset pelkäävät sotaa ja opettajaksi valmistunut Iida on muuttanut pois kotoa. Kotiin Iidaa jäivät kaipaamaan äitiä sureva isä sekä kaksi siskoa Anni ja lottanakin toiminut Edla. Uudessa kylässä Iidaa odottaa oma asunto sekä luokallinen oppilaita. Eräänä päivänä Iidaa puree kyy ja apteekkiin pyöräillessään hän ... Lue koko vinkki »

Anne B. Ragde: Satunnaista seuraa

Ragden uusi romaani poikkeaa melkoisesti aikaisemmasta Berliininpoppelit-trilogiasta (Vihreät niityt) ja sukutarinasta. Tämä kirja on lähes raportinomainen selvitys 2000-luvun deittailusta sinkkunaisen näkökulmasta. Ingunn on melkein nelikymppinen sinkku, jolla miehiä riittää ja valkoviini maistuu. Joistakin miehistä on sitten todella vaikea vai... Lue koko vinkki »

Johanna Tolonen: Jupu : Baarien nainen

Alunperin nettisarjakuvana kunnostautunut Jupu on nyt kansissa. Raikas piriste kotimaista sarjakuvaa niin hersyvällä huumorilla höystettynä, että kyllä uppoaa. Piirrokset ovat yksinkertaisia ja teksti selkeää eli helposti luettavavissa. Stripit ovat jokapäiväisestä elämästä eli helposti tajuttavissa. Mahtavia oivalluksia nuoren naisen arjesta ja... Lue koko vinkki »
Pimeän taivaan kilta

Mila Teräs: Pimeän taivaan kilta

Ensimmäistä vuottaan Turussa historiaa opiskelevat nuoret perustavat keskiaikaseuran, syövät räättikkäpataa ja suunnittelevat ja valmistavat oikeita aikakauden vaatteita. Samalla seuran perustajiin kuuluva Sella alkaa seurustella Jonnin kanssa, joka yllättäen pyrkii vetäytymään itseensä. Sellakin kuvittelee näkevänsä jotakin metsässä. Jonnille taas... Lue koko vinkki »