Losing the Signal

Jacquie McNish ja Sean Silcoff: Losing the Signal : The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry

Suomessa BlackBerry ei ollut koskaan kovin tunnettu kännykkämerkki, mutta amerikkalaisissa elokuvissa se näkyi paljon. Moni tietää sen verran, että BlackBerry oli kallis businesskännykkä, jota kaikki hienot ihmiset käyttävät. Kun iPhone tuli markkinoille vuonna 2007 se kaatoi sekä meidän Nokian että BlackBerryn kännykkävalmistajien huipulta, vai... Lue koko vinkki »

John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen

Theres löydetään vauvana metsään kaivetusta kuopasta. Tyttö saa varttua kellarissa piilossa muulta maailmalta. Theres on omituinen: hän pystyy laulamaan puhtaasti mitä tahansa, mutta ei tunne mitään. Teresa kokee normaalin lapsuuden normaalissa perheessä. Hänkin kokee silti olonsa ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi. Mitä tapahtuu, kun tytöt 14-vuoti... Lue koko vinkki »

Helene Hegemann: Aksolotli : yliajo

Helene Hegemann kirjoitti tämän romaaninsa 17-vuotiaana. Kirjaa on jossain verrattu kapinakirjallisuuden klassikoihin, muun muassa 1950-luvulla ilmestyneeseen Sieppariin ruispellossa. Nuorten röyhkeys, älykkyys, inho ja tahallinen normeista poikkeaminen yhdistää ehkä teosten päähenkilöitä, mutta nykymeno on rajumpaa kaikin puolin. 16-vuotias Mif... Lue koko vinkki »

William Gibson: Hahmontunnistus

Cayce Pollard on allerginen tavaramerkeille. Louis Vuittonin ja Tommy Hilfigerin kaltaiset logot herättävät suorastaan fyysistä pahoinvointia. Cayce käyttää allergiaansa hyödykseen työssään: hän arvioi, onko logoilla mahdollisuuksia menestykseen. Jos reaktiota ei ole, logo on huono. Vapaa-aikanaan Cayce jahtaa mystisten nettivideoiden, footagen, sa... Lue koko vinkki »