Koirapuisto

Sofi Oksanen: Koirapuisto

Tunnustetaan: en ole lukenut aikaisemmin Sofi Oksasen kirjoja. Nyt kun vuoden ohjelmassa on muutenkin ollut ensisijaisesti naisten kirjoittamia kirjoja, tuumin, että Oksanen on sen verran merkittävä tekijä, että on syytä tutustua omakohtaisesti. Koirapuisto on parilla eri aikatasolla toimiva jännäri, joka alkaa helsinkiläisestä koirapuistosta vu... Lue koko vinkki »

Harri Nykänen: Raid ja poika

Raid on kyllä niin minun suosikkisankarini, että oli pakko harjoittaa taas muistinvirkistystä. Kaikille varmaan Harri Nykäsen luoma hahmo, Raid, on tuttu TV:stä, sarjasta ja elokuvasta. Olen lukenut kaikki ne kirjat aikoinaan, mutta nyt tartuin äänikirjaan, Raid ja poika, lukijana Lars Svedberg. Raid ja poika ei kerro siitä, että Raidilla olisi ... Lue koko vinkki »
Tulppaanimurhat

Daniëlle Hermans: Tulppaanimurhat

Kaksi murhaa: tulppaanikauppias Wouter Winckel murhataan Hollannissa 1636, Frank Schoeller Lontoossa 2007. Viimeisenä tekonaan Frank antaa hänet löytäneelle veljenpojalleen Alecille vanhan kirjan, jossa on kuvia tulppaaneista. Alec ei ymmärrä, mitä tekemistä Frankilla on tulppaanien kanssa, mutta käy ilmi, että Alec ei tiedä kaikkea sedästään, v... Lue koko vinkki »

Rebecca Stott: Veden muisti

Elizabeth Vogelsang kuolee ja hänen poikansa Cameron pyytää hautajaisiin tullutta ex-tyttöystäväänsä jatkamaan äitinsä työtä. Helvetin 1600-luku, alkemia ja Isaac Newton olivat Elizabethin työn pääkohdat ja niihin kulutettu aika ja intohimo eivät saa mennä hukkaan. Lydia Brooks ottaa lopulta työn vastaan, mutta pelkän haamukirjoittamisen sijaan hän... Lue koko vinkki »
Yöpuisto

Outi Pakkanen: Yöpuisto

Taas on kirja taattua Pakkasta. Sitä suorastaan tempautui mukaan seuraamaan Helsingin ihmisten sielujen syövereitä. Pakkasen vankkumaton tyyli kuvata ihmisluonteita on aina vain niin hieno. Oli kyseessä lapsi tai aikuinen, niin henkilöt vain alkavat elämään. Kuinka monia kulissiperheitä sitä tässäkin maassa on. Tässä kirjassa on vaikuttava kuvau... Lue koko vinkki »