Rose Napolitanon yhdeksän elämää

Donna Freitas: Rose Napolitanon yhdeksän elämää

Lasten hankinta on yksi ihmiselämän suurimmista päätöksistä, johon liittyy helposti suuria tunteita, oli asiasta sitten mitä mieltä tahansa. Lapsenhaluisten ja vapaaehtoisesti lapsettomien välillä on herkästi iso ristiriita. Lapsen saamista ei voi täysin ymmärtää ellei sitä itse ole kokenut ja toisaalta lapsettomalle harva asia raivostuttaa kuin "e... Lue koko vinkki »
Jakarandapuun lapset

Sahar Delijani: Jakarandapuun lapset

Kauniin kannen sisälle kätkeytyy inhottavia tarinoita, mutta onneksi Jakarandapuun lapset ei ollut ihan niin synkkä kuin olisi voinut olla. Iranin islamilaisen vallankumouksen kauhuissa 1980-luvulla kuitenkin ollaan ja ihmisiä vangitaan ja teloitetaan mielivaltaisesti. Kidutus- ja kärsimyskuvausten sijaan pääpaino on kuitenkin lapsissa. Azar syn... Lue koko vinkki »
Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Ihan tavallisena päivänä vuonna 1970 kolmevuotias tyttö katoaa teltasta kotipihaltaan jäljettömiin. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1979 nuori pikkuvauvan äiti lyö kirveellä aviomiehensä hengiltä. Ihan tavallisena päivänä vuonna 1994 asianajotoimiston apulainen puukotetaan kuoliaaksi työpaikallaan. Ja ihan tavallisena päivänä vuonna 2004 yksityiset... Lue koko vinkki »
Joka lapsia ja koiria rakastaa

Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa

Joka lapsia ja koiria rakastaa on jo neljäs Jackson Brodie -­dekkari, ja Kate Atkinson ei tälläkään kertaa erehdy. Kirja on täynnä Atkinsonille niin tyypillisiä piirteitä: on monessa aikatasossa tapahtuvaa kerrontaa, erillisiä juonia jotka vähitellen punotaan yhteen, kirjallisia viittauksia, kadonneita henkilöitä ja mustaa mutta omalla tavallaan hy... Lue koko vinkki »
Minä muistan

Zeina Abirached: Minä muistan

Viime vuonna törmäsin sattumalta libanonilaissyntyisen Zeina Abirachedin sarjakuvaan Pääskysen leikki, jossa Abirached kertoo lapsuudestaan Libanonin sisällissodan keskellä. Minä muistan on oikeastaan enemmän tai vähemmän saman tarinan toinen tuleminen, kokonaisuutta täydentävä pienempi teos, joka ei niinkään elä tarinastaan vaan muistoistaan. Minä... Lue koko vinkki »

Megan K. Stack: Kaikki tässä kylässä valehtelevat : Naisreportterina maailman sotanäyttämöillä

Vain pari viikkoa WTC-iskujen jälkeen Los Angeles Times -sanomalehden ulkomaankirjeenvaihtaja, tuolloin 25-vuotias Megan Stack, lähetetään Afganistaniin ja Pakistaniin. Hän raportoi sodan jalkoihin jääneiden siviilien ahdingosta ja yrittää saada selkoa siitä, kuka on liittoutunut kenen kanssa ja ketä vastaan. Asia kun ei olekaan ehkä niin itsestään... Lue koko vinkki »
Mennään jo kotiin

Riina Katajavuori ja Salla Savolainen: Mennään jo kotiin

Kuvittaja Salla Savolainen halusi päivittää näkemyksensä siitä, miltä suomalainen koti 2000-luvulla näyttää. Yhdessä Riina Katajavuoren kanssa Savolainen vieraili kodeissa katsomassa, millaista lapsiperheiden elämä on. Rehelliset ja kaunistelemattomat kuvat avaavat oven lapsiperheiden maailmaan. Kuvien seuraksi Riina Katajavuori on kirjoittanut ... Lue koko vinkki »