Varastettujen rukousten vuori

Jennifer Clement: Varastettujen rukousten vuori

Meksikossa ei kannata olla kaunis tyttö. Liian nätit tytöt siepataan, eikä siepatuista tytöistä enää kuulla. Niinpä tytöt puetaan pojiksi ja autojen ajaessa kylään he piiloutuvat maahan kaivettuihin kuoppiin. Varastettujen rukousten vuori kertoo karun tarinan elämästä Meksikon luoteisosissa pienessä vuoristokylässä. Alue on naisten maata: miehet... Lue koko vinkki »
Yö nielee päivät

Asko Sahlberg: Yö nielee päivät

Massiivinen – sekä kooltaan että kerronnaltaan – romaani, joka kertoo Jakobssonista. Isosta miehenrohjosta, joka muuttaa 1970-luvulla Suomesta Ruotsiin monen kaltaisensa tavoin. Hän ei sentään jää Tukholmaan, hän matkustaa Göteborgiin. Siellä on suoraan tarjolla majoitus ja työtä. Ja työtä hän osaa tehdä, se on selvää. Häntä ei kiinnosta useinkaan ... Lue koko vinkki »

Megan K. Stack: Kaikki tässä kylässä valehtelevat : Naisreportterina maailman sotanäyttämöillä

Vain pari viikkoa WTC-iskujen jälkeen Los Angeles Times -sanomalehden ulkomaankirjeenvaihtaja, tuolloin 25-vuotias Megan Stack, lähetetään Afganistaniin ja Pakistaniin. Hän raportoi sodan jalkoihin jääneiden siviilien ahdingosta ja yrittää saada selkoa siitä, kuka on liittoutunut kenen kanssa ja ketä vastaan. Asia kun ei olekaan ehkä niin itsestään... Lue koko vinkki »

Johanna Tolonen: Jupu : Baarien nainen

Alunperin nettisarjakuvana kunnostautunut Jupu on nyt kansissa. Raikas piriste kotimaista sarjakuvaa niin hersyvällä huumorilla höystettynä, että kyllä uppoaa. Piirrokset ovat yksinkertaisia ja teksti selkeää eli helposti luettavavissa. Stripit ovat jokapäiväisestä elämästä eli helposti tajuttavissa. Mahtavia oivalluksia nuoren naisen arjesta ja... Lue koko vinkki »
Nilikki

Tommi Liimatta: Nilikki

Ei siis nilkki vaan nilikki, joka kuitenkin on ihan nilkki! Nilikki on Matinlassi, raivostuttavan ärsyttävä, mutta silti on vaan ihailtava, millä järjestyksellä ja logiikalla niitä hämäriä bisneksiä suorittaa. Tommi Liimatta on sellainen tekstinikkari, jota ei lueta yhdeltä istumalta. Jokainen sivu on niin runsas ja yltäkylläinen, että välillä o... Lue koko vinkki »