Unohtamisen taito

Alice Zeniter: Unohtamisen taito

Ranskan ja Algerian välinen historia on värikästä ja monimutkaista, eikä siitä suomalainen välttämättä paljonkaan tiedä. Nyt on oiva tilaisuus saada näkökulmaa. Unohtamisen taito lähtee ranskalaisesta Naïmasta, joka jää pohtimaan setänsä kauan sitten tokaisemaa lausahdusta siitä, miten Naïman siskot ovat unohtaneet, mistä tulevat. Mutta mitä se ... Lue koko vinkki »
Toivoa sopii

Edward St Aubyn: Toivoa sopii

Toivoa sopii kokoaa samoihin kansiin Patrick Melrosen tarinan kaksi viimeistä osaa. Kolme ensimmäistä osaahan julkaistiin kokonaisuutena Loistava menneisyys. Äidinmaitoa ja Loppujen lopuksi ovat suoraa jatkoa edellisille, joten jos et ole vielä lukenut ensimmäistä osaa, aloita siitä. Äidinmaitoa sijoittuu Patrick Melrosen elämässä vaiheeseen, jo... Lue koko vinkki »
Baltimoren sukuhaaran tragedia

Joël Dicker: Baltimoren sukuhaaran tragedia

Sveitsiläinen Joël Dicker oli huikea hitti pari vuotta sitten Totuus Harry Quebertin tapauksesta -esikoisromaanillaan. Siinä esikoiskirjailija Marcus Goldman tuskaili tyhjän paperin kammon kanssa kirjoitettuaan todella menestyneen esikoisteoksen. Dickerillä vastaavaa ongelmaa ei tainnut olla, vaikka paineita toisen kirjan suhteen varmasti oli, sen ... Lue koko vinkki »
Mennään jo kotiin

Riina Katajavuori ja Salla Savolainen: Mennään jo kotiin

Kuvittaja Salla Savolainen halusi päivittää näkemyksensä siitä, miltä suomalainen koti 2000-luvulla näyttää. Yhdessä Riina Katajavuoren kanssa Savolainen vieraili kodeissa katsomassa, millaista lapsiperheiden elämä on. Rehelliset ja kaunistelemattomat kuvat avaavat oven lapsiperheiden maailmaan. Kuvien seuraksi Riina Katajavuori on kirjoittanut ... Lue koko vinkki »