Mikko Lundell: Miljoonasade

Miljoonasade on bändi, kokoonpano, joka perustettiin vuonna 1985 ja sen jälkeen on satanut ja paljon. Tarinaa piisaa niin paljon, moninaisia juttuja ja tapahtumia on sattunut. Niitä on nyt kerätty tähän kirjaan lukijoiden iloksi. Kirja kuvaa todella hyvin, millaista se on, musiikin tekeminen, säveltäminen, sanoittaminen, bändin kokoaminen, sen y... Lue koko vinkki »

Steve Lukather: Steve Lukather : Toto-yhtyeen kitaristi – omaelämäkerta

Kun sain tämän kirjan käsiini, jo alkuteksti oli lupaava: Ennen kuin aloitat -kappaleessa tulee kaikki kiteytettyä, miksi ja miten kirja on kirjoitettu. Hän varoittaa myös siitä, että hän kiroilee kirjassa eli jos ei tykkää, niin voi lopettaa jo siinä vaiheessa. Steve Lukather antaa heti kättelyssä jotenkin niin avoimen rehellisen vaikutelman, että... Lue koko vinkki »
Helppoa muisteltavaa

Hippo Taatila: YUP : Helppoa muisteltavaa

Jarkko Martikainen, Valtteri Tynkkynen ja Jussi Hyyrynen perustivat YUP:n vuonna 1987 Savonlinnan taidelukiossa. Lukiolaispoikien huumoriyhtyeenä alkanut juttu kasvoi vähitellen Janne Mannosen ja Petri Tiaisen täydentämäksi viisikoksi, joka nousi vankasta kulttisuosiosta maanlaajuiseen suosioon vuosituhannen vaihteessa. Vähitellen aallonharja taitt... Lue koko vinkki »
Slipknot

Joel McIver: Slipknot

Slipknot oli vielä uusi, kummallinen ja kritisoitu yhtye 2000-luvun alussa, mutta Joel McIver tiesi mistä kirjoittaa. Reilu kymmenen vuotta myöhemmin uudistettu laitos päivittelee tietoja sekä parantelee vanhaa. Lopputuloksena on koukuttavan mielenkiintoinen läpileikkaus yhdestä parhaimmasta metallibändistä. Slipknot ei ole vain luettelonomainen... Lue koko vinkki »
Iron Maiden : Koko ura

Neil Daniels: Iron Maiden : koko ura

Brittiläisen uuden aallon heavybändeistä merkittävimmäksi nousi Iron Maiden. Steve Harris perusti sen vuonna 1975, ja noin viisi vuotta myöhemmin bändi oli hioutunut tarpeeksi aloittaakseen todellisen maailmanvalloituksensa. 1980-luvun alkupuolelta alkaen Harrisin, Bruce Dickinsonin, Dave Murrayn, Adrian Smithin ja Nicko McBrainin muodostama "klass... Lue koko vinkki »

Olli Lindholm ja Ilpo Rantanen: Likaiset legendat : 30 vuotta Yötä

Likaiset legendat ui liiveihin. Ihan liki, etenkin jos on edes vähän ollut joskus Yö-fani. Kun Yö syntyi, minun musiikkimakuni oli ihan muuta kuin kotimaista musiikkia. Silti muistan jotain, ehkä sitä kun kaverit tykkäsivät. Olen innostunut Yöstä vasta kun tuli ikää lisää ja aloin rauhoittua. Siksi tämä kirja on valaiseva. Se kertoo siitä, miten ka... Lue koko vinkki »