Sinun, Margot

Meri Valkama: Sinun, Margot

Tämän kirjan pääosassa ovat muistaminen ja menneisyys. Sinun, Margot yhdistää henkilökohtaisia muistoja laajempiin, kansallisiin muistamisen kysymyksiin. Kirjan päähenkilö Vilja on nuori nainen, jonka isä kuolee. Isän asunnosta löytyy nippu kirjeitä Margot-nimiseltä naiselta. Viljan äiti ei suostu sanomaan kirjeistä yhtään mitään, joten Viljan on m... Lue koko vinkki »
Ilmastoja

Jenny Offill: Ilmastoja

Yllättävää, että Jenny Offillin esikoisteoksesta Syvien pohdintojen jaosto on vain pari vuotta. Edeltäjä oli sen verran herkullinen, että tämä uusi Ilmastoja pääsi saman tien lukulistalle, kun sen kirjastosta hain. Offill on pysynyt uskollisena tyylilleen. Teksti soljuu eteenpäin pieninä, irtonaisina katkelmina, joista koostuu toki yhtenäinen ta... Lue koko vinkki »
Sontaa

Ulla Donner: Sontaa

Mainostoimisto Dream Hackers Disruption Agencyn henkilökunta on isojen kysymysten äärellä. Pian lanseerataan mullistava Pekkara©, maailman ensimmäinen perunaproteiinimakkara, ja kaikille on myös luvassa potkut. Niinpä henkilökunta vetäytyy after workeille vähintäänkin jännittynein fiiliksin. Sontaa kuvaa maailmaa, jossa kaikki tekevät ihania töi... Lue koko vinkki »
Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu

Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu

Nuori nainen asuu Kalliossa yksiössä, johon hänellä ei oikeastaan ole ihan täysin varaa, muistelee viime syksynä menetettyä poikaystävää, haikailee töiden perään ja yrittää kesän aikana saada elämänsä ojennukseen. "Hyvä on, tämän kerran", äitini ja isäni ovat huokaisseet puhelimeen. "Mutta näin ei voi jatkua", he ovat lisänneet ja kysyneet: "Mitä ... Lue koko vinkki »
He hukkuvat äitiensä kyyneliin

Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin

Kolme Isisin kannattajaa hyökkää Göteborgissa kirjakauppaan, jossa sarjakuvataiteilija Göran Loberg esittelee muslimeja provosoinutta taidettaan. Ihmisiä kuolee, räjähdeliiveillä uhkaillaan, poliisi piirittää kirjakaupan. Tapahtumat striimataan livenä nettiin. Kesken hyökkäyksen nuori nainen, joka videota kuvaa, kuiskaa kumppanilleen: "Tämä on v... Lue koko vinkki »
Kaspervisio 2020

Kasper Strömman: Kaspervisio 2020

Kasper Strömman on suosittu bloggaaja, joka Kasper Diem -blogissaan käsittelee aikamme ilmiöitä humoristisesti, omalla kuivakan asiallisella tyylillään. Jutut ovat olleet viihdyttäviä, joten kokonainen kirjallinen niitä kuulosti kovin lupaavalta. Kaspervisio 2020 lupaa sata ennustusta Suomen tulevaisuudesta. Kovin kauas Strömman ei jaksa kurkote... Lue koko vinkki »

Åsa Larsson: Uhrilahja

Ruotsin Lapissa tapahtuu jälleen outoja asioita. Lainion kylässä ammutun karhun vatsasta löytyy ihmisen peukalo, jonka vahvistetaan kuuluneen vanhalle miehelle, Fransille. Muutaman kuukauden kuluttua paljastuu raaka murha. Fransin tytär, Sol-Britt Uusitalo, on pahoinpidelty talikolla kuoliaaksi ja seinälle on kirjoitettu suurin kirjaimin ”HUOR... Lue koko vinkki »