Valkokaavuista punahattuihin

Markus Tiittula: Valkokaavuista punahattuihin

Markus Tiittula on USA:n Washingtonissa asuva suomalaistoimittaja, joka lähti ottamaan selvää, mitä amerikkalaisia oikeistolaisia oikein vaivaa, kun he äänestivät presidentiksi autoritaarisen sekopäisen rasistin. Tästä asetelmasta käsin kirjailija haastattelee niin tavallisia republikaaneja, psykiatreja, historioitsijoita kuin äärioikeistolaista “r... Lue koko vinkki »
Perussuomalaisten hajoamisen historia

Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia

Lauri Nurmen Perussuomalaisten hajoamisen historia on journalistinen tietokirja perussuomalaisen kriisistä. Ostin tämän kirjan samana päivänä kun se julkaistiin. En voinut jättää näin mehukasta kirjaa väliin. Tietenkin tämä hankinta sekoitti lukulistani täysin, mutta tämä on niitä kirjoja, jotka pitää lukea heti, jotta niiden sisältämästä inform... Lue koko vinkki »
Aamuvirkkujen maassa

Paula Bulling: Aamuvirkkujen maassa

Ajankohtaista sarjakuvaa turvapaikanhakijoista. Aamuvirkkujen maa on tosin Saksa, tarkemmin Saksi-Anhalt, jossa sarjakuvapiirtäjä Paula Bulling tutustui turvapaikanhakijoihin vuonna 2012 osana Goethe-instituutin Comic-Transfer-ohjelmaa, jossa sarjakuvantekijät matkustivat Euroopassa ja Lähi-Idässä tutustuen turvapaikanhakijoiden tilanteeseen. ... Lue koko vinkki »
Matkalla kotiin

Julie Kibler: Matkalla kotiin

Isabella-neiti elää nuoruutensa 1930- ja 40-luvun ristiriidoissa. Säännöt, tai kiellot ovat selkeät ja ennakkoluuloja ei tarvita, kun rotusyrjintä kuuluu jokapäiväiseen elämään. Valkoisen on helppo olla puolueeton, mutta asioiden kyseenalaistaminen voi koitua kohtaloksi. Vuosikymmeniä myöhemmin Isabelle on vanha ja yksinäinen nainen joka on saan... Lue koko vinkki »