Nainen minussa

Britney Spears: Nainen minussa

Halusin mennä piiloon mutta tahdoin myös tulla nähdyksi. Kumpikin tunne oli aito. Käpertyneenä kaapin kylmään pimeyteen tunsin itseni niin pieneksi, että voisin kadota. Mutta kun muut katsoivat minuun, tunsin muuttuvani joksikin toiseksi, sellaiseksi joka voisi hallita tilaa. Kun kajautin laulun valkoisissa sukkahousuissa, minusta tuntui kuin kaikk... Lue koko vinkki »

Mikko Lundell: Miljoonasade

Miljoonasade on bändi, kokoonpano, joka perustettiin vuonna 1985 ja sen jälkeen on satanut ja paljon. Tarinaa piisaa niin paljon, moninaisia juttuja ja tapahtumia on sattunut. Niitä on nyt kerätty tähän kirjaan lukijoiden iloksi. Kirja kuvaa todella hyvin, millaista se on, musiikin tekeminen, säveltäminen, sanoittaminen, bändin kokoaminen, sen y... Lue koko vinkki »
Valkokaavuista punahattuihin

Markus Tiittula: Valkokaavuista punahattuihin

Markus Tiittula on USA:n Washingtonissa asuva suomalaistoimittaja, joka lähti ottamaan selvää, mitä amerikkalaisia oikeistolaisia oikein vaivaa, kun he äänestivät presidentiksi autoritaarisen sekopäisen rasistin. Tästä asetelmasta käsin kirjailija haastattelee niin tavallisia republikaaneja, psykiatreja, historioitsijoita kuin äärioikeistolaista “r... Lue koko vinkki »
Toivon politiikka

Veronika Honkasalo: Toivon politiikka

Kansanedustaja Veronika Honkasalo esittelee tässä lyhyessä kirjassaan itseään ja maailmankuvaansa. Koska Vasemmistoliitto on se seksikkäin vasemmisto, päätin lukaista tämän kirjan. Siitä huolimatta, että kirjailija vakuuttaa tämän teoksen edustavan vain hänen kantojaan, eikä puolueen, koko kirja on kuin tiivistelmä kotimaisen nykyvasemmiston maailm... Lue koko vinkki »

Michael Cox: Zonal Marking : The Making of Modern European Football

Jalkapalloasiantuntija Michael Coxin mukaan jalkapallon modernin ajan voidaan sanoa alkavan vuodesta 1992, jolloin maalivahdilta kiellettiin pallon ottaminen käteen oman pelaajan syötön jälkeen. Samoihin aikoihin perustettiin myös nykymuotoinen Mestareiden liiga sekä Englannin Valioliiga. Mutta Cox ottaa lähtökohdaksi uudelle aikakaudelle nimenomaa... Lue koko vinkki »
Venäjä vailla tulevaisuutta

Masha Gessen: Venäjä vailla tulevaisuutta : Totalitarismin paluu

Masha Gessenin vuonna 2017 julkaistu Venäjä vailla tulevaisuutta : Totalitarismin paluu on journalistinen tietokirja Venäjän nykykehityksen historiasta. Gessen piirtää Venäjän nykyhistorian muutaman venäläisen maahanmuuttajan elämäkertojen kautta: miten nämä kasvoivat Neuvostoliitossa, todistivat sen romahtamisen ja pärjäsivät kapitalisti-Venäjä... Lue koko vinkki »
Big Game

Kalle Kinnunen: Big Game : Kuinka Hollywood tuotiin Suomeen

Kalle Kinnusen Big Game : Kuinka Hollywood tuotiin Suomeen on tietokirja, joka kertoo Jalmari Helanderin elämästä ja miten hän ohjasi Big Game -elokuvan. Kirja on helppolukuinen ja etenee vauhdikkaasti, mutta ei kuitenkaan karsi liikaa yksityiskohtia. Kirja perustuu paljolti haastatteluihin, joiden vastaukset ovat onnistuneesti ripoteltu siellä ... Lue koko vinkki »
Fire and Fury

Michael Wolff: Fire and Fury : Inside the Trump White House

Michael Wolffin Fire and Fury: Inside the Trump White House on kohuttu tietokirja toimittajalta, joka seurasi läheltä uuden presidentin yhdeksän ensimmäistä virkakuukautta. Epäröin viikon, hankkisinko tämän kirjan luettavaksi. Kirjan uskottavuutta on kyseenalaistettu ja sen kirjailijan villi mielikuvitus nostettu esiin. Mutta kun Trump haukkui k... Lue koko vinkki »
Perussuomalaisten hajoamisen historia

Lauri Nurmi: Perussuomalaisten hajoamisen historia

Lauri Nurmen Perussuomalaisten hajoamisen historia on journalistinen tietokirja perussuomalaisen kriisistä. Ostin tämän kirjan samana päivänä kun se julkaistiin. En voinut jättää näin mehukasta kirjaa väliin. Tietenkin tämä hankinta sekoitti lukulistani täysin, mutta tämä on niitä kirjoja, jotka pitää lukea heti, jotta niiden sisältämästä inform... Lue koko vinkki »
Kuolemantanssi

Heikki Aittokoski: Kuolemantanssi : Askeleita nationalismin Euroopassa

Kuolemantanssi, danse macabre, on 1400-luvulta asti tunnettu maalausmotiivi, joka esiintyy erityisesti katolisten kirkkojen seinämaalauksissa sekä hautausmailla. Niitä on säilynyt eri puolilla Eurooppaa useita; Suomen ainoa Kuolemantanssi löytyy Inkoon kirkosta. Maalauksen aihe ei ole kovinkaan kaunis: siinä luurangot tanssittavat kaikkien kas... Lue koko vinkki »
Kari Peitsamo

Ari Lahdenmäki ja Juha Metso: Kari Peitsamo : Rokkari & saarnamies

Kari Peitsamo nousi suomalaisen rock-kansan tietoisuuteen vuoden levyksi valitulla debyyttialbumillaan Jatsin syvin olemus vuonna 1977. Vain 19-vuotiaana pinnalle ponkaissut artisti on noista ajoista kulkenut pitkän tien Suomen kaikkien aikojen eniten levyttäneeksi artistiksi – ja myöhäisheränneeksi teologian opiskelijaksi. Valokuvaaja Juha Mets... Lue koko vinkki »
Pelien valtakunta

Elina Lappalainen: Pelien valtakunta

Peliteollisuus on uusi Nokia ja Suomessa tehdään maailman parhaat pelit ja niin edelleen. Pelifirmoja Suomessa on ollut jo hyvän tovin, mutta varsinaisesti peliteollisuus nousi koko kansan tietoisuuteen ensin Rovion ja Angry Birdsin myötä ja sitten Supercellin miljardikauppojen ja huippuliikevaihdon räjähdettyä käsiin viime vuosina. Nyt ala on suor... Lue koko vinkki »