Sydänmaiden kapina

Markku Ruotsila: Sydänmaiden kapina : Donald Trump, amerikkalainen konservatismi ja äärioikeiston nousu

Olin selaamassa Helsingin kirjamessujen ohjelmaa, kun törmäsin tähän Markku Ruotsilan uutuuskirjaan Sydänmaiden kapina : Donald Trump, amerikkalainen konservatismi ja äärioikeiston nousu. Kirjan otsikko jo selittää, miksi meni lukulistalle. Ruotsila lähtee siitä lähtökohdasta, että oikeastaan USA on paljon konservatiivisempi kuin yleinen mieliku... Lue koko vinkki »
Amerikan poika

Richard Wright: Amerikan poika

Olen ollut amerikkalaisen kirjailija Richard Wrightin fani siitä asti, kun luin hänen romantisoidun elämäkertansa Musta poika. Se kirja vaikutti suuresti elämääni. Ensimmäisen kerran pääsin etnisen vähemmistön pään sisään ja koin miten musertavan brutaalia rasismi voi olla. Voisi kuvitella Orwellin Vuonna 1984:n olevan kirja, joka parhaiten kuva... Lue koko vinkki »

Mark Twain: Huckleberry Finnin seikkailut

Mark Twainin Huckleberry Finn on yksi tunnetuimmista amerikkalaisen romaanikirjallisuuden henkilöhahmoista. Alkujaan Tom Sawyerin ystävänä esittäytynyt Huck, hieman yksinkertainen mutta hyväsydäminen maalaispoika, on pääosassa Huckleberry Finnin seikkailuissa. Kirja ilmestyi alunperin jo vuonna 1884, ja se on siitä lähtien sementoinut ase... Lue koko vinkki »
Kotiinpalaajat

Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat

Pahinta köyhyydessä on se, että köyhänä oleminen on yhtä kuin unelmitta elämistä. Köyhänä ei ole varaa unelmiin, köyhän on tehtävä sitä, mikä on toimeentulon ja rahansaannin kannalta järkevää. Tämä ajatus, jonka lainasin Mathias Rosenlundilta, suomalaisittain köyhältä kirjailijalta, joka taannoin uhmasi kohtaloaan ja kirjoitti kirjan, toteutti unel... Lue koko vinkki »