Wilma Hurskainen ja Anu Vallinkoski: Lasten eka keittokirja

Monet lapset innostuvat asioista parhaiten, kun saavat olla käytännön tekemisessä mukana. Tämä pätee myös ruoanlaittoon ja Lasten eka keittokirja madaltaa kynnystä kokeilemaan aivan itse. Konseptina on selkeät ohjeet ja paljon kuvia. Plussaa siitä, että kuvat ovat luonnollisen näköisiä ja pääpaino on ruoassa eikä kattauksessa tai koristelussa. M... Lue koko vinkki »

Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Kasvisruokaa koko perheelle

Kasvisruokaa koko perheelle, nimenomaan – ainakin silloin tällöin. Mitä kasvisruokaan tulee, tuossa se filosofia, jota itse olen tottunut noudattamaan. Pidän kasviksista vallattomasti ja syönkin niitä paljon, huomattavasti enemmän kuin lihaa. Kasvissyöjäksi en kuitenkaan ole koskaan ajatellut alkaa, haluan pysytellä sekasyöjänä. Näin jo yksin si... Lue koko vinkki »

Soili Soisalo ja Eeva Voutilainen: Pohjolan ruokavalio

Pohjolan ruokavalio on tietoteos, joka julistaa ehdotonta lähi- ja sesonkiruokailun ilosanomaa. Siis varmasti monen mieleen ottaen huomioon, että yhä useammat niin yksityiset kuluttajat kuin ravintolatkin pyrkivät valinnoillaan sekä vaikuttamaan jättämäänsä hiilijalanjälkeen että suosimaan kotimaista. Kutsunkin käsillä olevaa opusta mieluummin tiet... Lue koko vinkki »

Kaisa Sillanpää: Reseptikuningatar : tähteistä tähdiksi

Nyt kun syksyn mittaan olen useampaan otteeseen ehtinyt testailla Kaisa Sillanpään Tähteistä tähdiksi -keittokirjaa, on vihdoin aika arvioida sen toimivuutta. No, mitäs sitä kiertelemään; toimiihan tämä, ainakin mikäli suhteellisen helppo ja varmasti keskimääräistä ekologisempi ruoanlaitto kiinnostaa. Tarkoituksena on nimittäin hyödyntää tähteeksi ... Lue koko vinkki »

Lauri Tähkä: Hellannupit kaakkoon

Täytyy myöntää, että tällainen keittokirja, jonka reseptien takaa löytyy muusikko tai yhtä lailla joku muu täysin ruokaympyröiden ulkopuolelta tuleva julkisuuden henkilö, herättää minussa aina tietynlaisen varauksen. Sitä miksi näin on, en oikeastaan osaa sanoa, sillä lopulta nämä kirjat ovat useimmiten osoittautuneet mukaviksi vaihtoehdoiksi. Ohje... Lue koko vinkki »

Paula Ahlsén Söder: Kanaa arkeen ja juhlaan

Perinteinen kananpoika eli syöttöbroileri, lihantuotantoon kasvatettu kana tai kukko, nopeasti kasvava risteytys. Hyvää, helppoa ja edullista – mutta niin kovin epäeettistä. Näitä, keskimäärin 35 elinpäivää näkevää lintua, me keittiöissämme enimmäkseen valmistamme, hyvällä ruokahalulla. Toinen vaihtoehto: vapaana ja pidempään tepsutellut kana(npoik... Lue koko vinkki »

Marketta Kotilainen (toim.): Syömään! Kotiruokien parhaat

Tässäpä vasta oiva keittokirja kotipesästään kohti omaa keittiötä liihottelevalle nuorelle. Tai vaikka vanhemmallekin, hänelle joka on keitellyt keittiössään jo vuosikymmeniä. Hänelle jolle maistuvat perinteiset suomalaiset ruoat, hänelle joka kaipaa modernia kansainvälistä twistiä makunystyröilleen. Varmasti ohje poikineen miltei jokaiselle kotiko... Lue koko vinkki »

Anna Bergenström: Joka kokin keittokirja

Ruotsalaisen keittokirjailijatar ja ruokatoimittaja Anna Bergenströmin (s. 1940) Joka kokin keittokirja on nimensä veroinen. Ensi kerran jo vuonna 1981 maailmaan putkahtanut alkuteos Annas mat käsittää nyt, ties kuinka monennen kerran uudistettuna ja laajennettuna, jo yli 900 ohjetta. Sitä voidaan siis todella pitää jokaisen kotikokin idea-aittana.... Lue koko vinkki »

Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gul... Lue koko vinkki »

Elina Halttunen: Äidiltä tyttärille

Perheen historiaa ja samalla keittokirja. Tämä kirja syntyi, kun Elina Halttusen tyttäret soittelivat äidille milloin mistäkin reseptistä. Mukaan on mukavasti kirjattu perhehistoriaa ja selostuksia, kuka teki mitäkin ruokaa ja missä tilanteessa tarjoiluehdotuksineen. Reseptit on koottu, kerjätty, osa etsitty jopa vuosien takaa. Reseptit kulkevat... Lue koko vinkki »