Kapitalismin suuri illuusio

Samu Kuoppa ja Riina Tanskanen: Kapitalismin suuri illuusio

Elämässä on käytännössä pitkälti kyse taloudesta. Kapitalismin suuri illuusio -kirjan esipuheen mukaan talous on järjestelmä, jolla elämän edellyttämät resurssit – ruoka, vesi, lämpö, turva, suoja – jaetaan tai ollaan jakamatta. Taloudesta puhutaan kuitenkin käyttäen hienoa talouskieltä, joka saa talousasiat vaikuttamaan tylsiltä ja tavoittamattomi... Lue koko vinkki »
Työn historia

James Suzman: Työn historia : Mihin käytämme aikamme?

Teemme työtä elääksemme ja elämme jotta voisimme tehdä töitä. Nykyihmisen maailmaa ja identiteettiä määrittää hyvin voimakkaasti työnteko. Se sanelee missä ja kenen kanssa vietämme aikaamme ja jopa arvomaailmamme ja poliittisia asenteitamme. Varsinkin ekonomisteille työn tekeminen on jotakin mihin lajillamme on peräti perinnöllinen tarve ja heidän ... Lue koko vinkki »
Nomadland

Jessica Bruder: Nomadland : Surviving America in the Twenty-first Century

Nomadland on viime aikoina viihtynyt otsikoissa, voittihan kirjaan perustuva elokuva kolme Oscaria, mukaan lukien parhaan elokuvan Oscarin. Vaikka elokuva onkin päähenkilönsä osalta fiktiivinen, lukeutuu itse kirja tukevasti tietokirjallisuuden puolelle. Jessica Bruderin reportaasikirja kertoo amerikkalaisen keskiluokan murtumisesta ja uuden alakul... Lue koko vinkki »
Brotopia

Emily Chang: Brotopia : Breaking up the Boys’ club of Silicon Valley

Kun Macintosh julkaistiin 1984, Yhdysvalloissa tietokonealalle valmistuvista peräti 40 prosenttia oli naisia. Näistä luvuista on kuitenkin sittemmin tultu jyrkästi alas, ja nykyään alan opiskelijoista vain 22 prosenttia on naisia. Piilaaksossa, innovaatioiden eturintamassa, tilanne on vielä tätäkin huonompi. Erityisesti Piilaakson suuryrityksissä, ... Lue koko vinkki »

Barbara Ehrenreich: Nälkäpalkalla

Tarjoilua Floridassa, jynssäystä Mainessa, myyntiä Minnesotassa. Amerikassa, tuossa onnen ja mahdollisuuksien kultamaassa osa kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, vaikka käy täysipäiväisesti työssä, joskus kahdessakin. Mistä johtuu? Kirjoittaja pestautui itse matalapalkkaisiin töihin ja yritti tulla toimeen köyhyyden ehdoilla. Sosiaaliturva o... Lue koko vinkki »