Paskakirja

Taro Korhonen ja Miika Nousiainen: Paskakirja

Tämä kirja on sellainen paketti, että siinä on ihan kaikki. Ihan kaikista herkimmille mielensäpahoittajille tätä ei uskalla suoralta kädeltä suositella, koska paska mainitaan joka sivulla ja usein. Lähes kateellisena luin tämän, että miten voikin paskaa käsitellä niin monelta kantilta. Miten olikin mielenkiintoinen kirja meille kaikille jokapäiväis... Lue koko vinkki »
Sana sanasta

Ville Eloranta ja Lotta Jalava: Sana sanasta : Suomen kielen jäljillä

Etymologia on aivan huippukiinnostavaa. Siksi tartun innolla kaikkiin kirjoihin, jotka pureutuvat kielen rakenteisiin ja sanojen takana piileviin selityksiin ja taustoihin. Toimittaja-kielenhuoltaja Ville Elorannan ja tutkija Lotta Jalavan Sana sanasta : Suomen kielen jäljillä on tällainen teos, ja miten mielen­kiintoinen se onkaan! Kirja on täy... Lue koko vinkki »
Fata verborum

Reijo Pitkäranta: Fata verborum : Näkymiä sanojemme historiaan

Olen kiinnostunut etymologiasta eli sanojen alkuperästä, joten pitkän linjan latinistin Reijo Pitkärannan teos Fata verborum : Näkymiä sanojemme historiaan kiinnosti heti. Teos lupaa kurkistuksia jokapäiväisen kielenkäyttömme pinnan alle ja esittelee 42 varsin tavanomaista sanaa alkuperineen. Kaikkien näiden sanojen – pääasiassa jonkunasteisia s... Lue koko vinkki »

Michael Quinion: Totta ja tarua englannin sanoista

Etymylogia eli sanojen selittäminen on vinkeä tieteenala. On aina mielenkiintoista lukea, mistä tutut sanat ja sanonnat ovat saaneet alkunsa. Michael Quinionin kirjan aiheena ovat englannin kielen sanat, mikä on sekin oikein kiehtova aihe, sillä englantia väärinymmärretään ahkerasti. Quinionkin esittelee teoksessaan runsaasti kansanetymologioita... Lue koko vinkki »