Vaihtoehtoiset faktat

Åsa Wikforss: Vaihtoehtoiset faktat

Inhimillistä tietoa leimaa se, että se on sosiaalista. Suurin osa tiedostamme tulee muilta ihmisiltä ja siksi voimme kerryttää tietoa tavalla johon mikään muu eläin ei kykene. Toisaalta tämä myös tekee meistä alttiita keksityille uutisille, valheille ja propagandalle. Åsa Wikforss käsittelee kirjassaan tiedon luonnetta, miten voimme vastustaa valhe... Lue koko vinkki »
Kangastuksia varjojen talossa

Kari Enqvist: Kangastuksia varjojen talossa

Olen lukenut useampia Kari Enqvistin kirjoja hyvillä mielin. Enqvist on oivallinen kirjoittaja, joka osaa kirjoittaa yleistajuisesti ja jopa hauskasti vaikeista kosmologian, astrofysiikan ja jopa ihmisyyden aiheista. Onhan Enqvist käsitellyt kirjoissaan suhteellisuusteorian lisäksi kuolemaa ja uskontoja. Tällä kertaa aihe on sen verran kepeä kui... Lue koko vinkki »
Einstein-koodi

Jose Rodrigues dos Santos: Einstein-koodi

Einstein-koodin tarina alkaa vuodesta 1951, jolloin Albert Einstein tapaa Israelin pääministerin ja saa häneltä erikoisen tehtävänannon. Viisikymmentä vuotta myöhemmin portugalilainen salakielten tutkija Tomas joutuu tahtomattaan tekemisiin tuon Einsteinin projektin kanssa, sillä hän saa tehtäväkseen selvittää mitä Einsteinin salaperäisessä Jumalan... Lue koko vinkki »
Anathem

Neal Stephenson: Anathem

Neal Stephenson on kirjoittanut jälleen kerran melkoisen järkäleen. Unshelved-sarjakuvan kirjakerho vitsailee osuvasti, että kirjan lainaaminen kirjastosta edellyttää älykkyystestin tekemistä. Viihdettähän tämä on, mutta jännittävä juoni on upotettu filosofisen luennoinnin keskelle. Stephenson opettaa lukijaansa tarmolla: kirja on täynnä luentoja j... Lue koko vinkki »