Suomen luonto 2100

Kerttu Kotakorpi: Suomen luonto 2100

Kirjan lähestymiskulma on hyvä, ei puhuta jostain hamasta tulevaisuudesta vaan tietystä vuodesta. Lukiessa tosin piti monta kertaa muistuttaa itseään, että nyt ei olla tässä päivässä vaan vuodessa 2100. Suomen luonto 2100 ei kuitenkaan ole dystopia vaan esittää pohdiskellen yhden skenaarion millaista silloin voisi olla. Koko ilmastonmuutoksen ym... Lue koko vinkki »
Ruoka, ilmasto ja terveys

Risto Isomäki: Ruoka, ilmasto ja terveys

Monen muun kuin Risto Isomäen kohdalla tuskin voi todeta samaa, että saman kirjailijan dystopia ja tietokirja voivat olla lähellä toisiaan. Uusin teos Ruoka, ilmasto ja terveys kertoo helppotajuisesti ja perusteellisesti teeman keskeisistä asioista. Samalla se niputtaa nuo kolme toisiinsa sidoksissa olevaa asiaa hyvin yhteen. Siinä missä ilmasto... Lue koko vinkki »

Heikki Eriksson, Aleksi Lehikoinen ja Mari Pihlajaniemi: Linnut ja ilmasto

"Pohjolan linnustossa on tapahtunut suuria ja nopeita muutoksia viimeisten vuosikymmenten aikana." Millaisia ja miksi? Siihen tämä tärkeä kirja antaa paljon vastauksia käytännön esimerkkien kautta. Yhden lajin katoaminen voi tuntua luonnosta vieraantuneelle yhdentekevältä, mutta tekstiä lainaten "Yhdelle lajille tapahtuvat asiat vaikuttavat kai... Lue koko vinkki »

David Wallace-Wells: Asumiskelvoton maapallo : Elämä lämpenemisen jälkeen

David Wallace-Wellsin pahaenteisen kirjan nimi ei hyvää lupaa ja niinhän siinä käy, että jo kirjan alkumetreillä vastaanhangoittelevalle lukijalle lyödään luu kurkkuun. Me poltamme nyt 80 prosenttia enemmän hiiltä kuin vuonna 2000. Itse asiassa suurin osa käyttämistämme fossiilisista polttoaineista on poltettu niinkin hiljattain, kun "Seinfeldin" e... Lue koko vinkki »

Risto Isomäki: Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen

Ilmastonmuutos ja sen torjuminen on Risto Isomäen tuotannon kantava teema niin hänen aiemmissa tieto- kuin myös tieteiskirjoissaan. Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen kokoaa kirjailijan näkemyksiä suomalaisista ilmastohankkeista ja käsittelee ilmastohankkeissa piileviä mahdollisuuksia Suomen kansantalouden näkökulmasta. Näkökulmia on monta ja ... Lue koko vinkki »

Risto Isomäki: Miten Salpausselät syntyivät

Monelle saattaa tulla Salpausselästä mieleen soraharju tai hiihtokisat. Risto Isomäen kirja paljastaa, että kyseessä on jotain paljon suurempaa ja tärkeämpää. Se on Suomen tunnetuin geologinen muodostuma, jolla voi hyvinkin olla tärkeä osa ilmastossa tapahtuvien muutosten ymmärtämisessä. Isomäki tarjoilee tässäkin teoksessa mielenkiintoisia teorioi... Lue koko vinkki »