Kuoleman seitsemän ikää

Richard Shepherd: Kuoleman seitsemän ikää

Epäluonnolliset syyt -teoksen kirjoittanut oikeuslääkäri Richard Shepherd palaa uudella Kuoleman seitsemän ikää -kirjalla.  Richard Shepherd on kokenut ja jo puoliksi eläkkeelle jäänyt oikeuslääkäri. Työssään hän on ollut osallisena monissa kuuluisissa kuolinsyytutkimuksissa. Osasta tapauksista hän kertoi edellisessä kirjassaan, ja uudessa ... Lue koko vinkki »
Bourdainin matkassa

Tom Vitale: Bourdainin matkassa : Ystäväni, pomoni ja sankarini Tony

"No, Tony, olisiko sinulla jotain sanottavaa tästä junamatkasta?"  "Mieluummin pakenisin piikkipeniksellä varustettua vesipuhvelia riisipellolla." Anthony Bourdain oli sanavalmis kokki ja matkailuohjelmien juontaja, joka teki itsemurhan vuonna 2018. Tom Vitale oli Bourdainin juontamien ohjelmien ohjaaja ja tuottaja. Hän oli lisäksi Bourd... Lue koko vinkki »
Tim

Måns Mosesson: Tim : Aviciin elämäkerta

27-vuotiaina kuolleita muusikoita: eikö heitä olekin monta, aivan liian monta? Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain ja viimeksi Amy Winehouse. Tim Bergling eli DJ Avicii (1989–018) ei aivan kuulu tähän kerhoon, sillä hän selvisi 28-vuotiaaksi. Kovin nuorena hänkin siis lähti, ja kovin samanlaiset olivat olosuhteet: her... Lue koko vinkki »
Kyttä

Valentin Gendrot: Kyttä : kuinka soluttauduin poliisiin

Tutkiva toimittaja Valentin Gendrot soluttautuu poliisiksi ja näkee, miten viranomaiset kohtelevat kansalaisiaan. Kyttä kertoo rasismista, ryhmäkurista ja terrori-iskujen sekä maahanmuuttaja-aallon jälkeisestä Ranskasta.  Valentin Gendrot suorittaa täydennyspoliisin kolme kuukautta kestävän koulutuksen. Jo koulutusaikana kurssitoverit herättävät... Lue koko vinkki »
Virginia Woolf: Päiväkirja 5

Virginia Woolf: Päiväkirja V

Virginia Woolfin merkillinen, levoton, luova ja kärsivä elämä on vääjäämättömästi lähestymässä loppuaan – senhän me lukijat tiedämme, ja kirjailija itsekin arvelee vuonna 1937, että hänellä on vain kymmenen vuotta elämää jäljellä, mikä sekin on jo optimistinen arvio... Joka tapauksessa Woolfilla on 1930-luvun loppuvuosina kaksikin kiihkeää kirjoitu... Lue koko vinkki »
Mikään ei ole totta ja kaikki on mahdollista

Peter Pomerantsev: Mikään ei ole totta ja kaikki on mahdollista : uuden venäjän surrealistinen sydän

Peter Pomerantsev on brittitoimittaja, jolla on sukujuuret Venäjällä. Hänen kirjansa Mikään ei ole totta ja kaikki on mahdollista kertoo elämästä nyky-Venäjällä. Hänen tarinansa ovat kummallisia ja surrealistisia. Pomerantsevin Venäjällä tapaamat ihmiset ovat joko tragikoomisia, mielipuolisia, vaarallisia tai syvästi myötätuntoa herättäviä: Poli... Lue koko vinkki »
Itsemurhan sanakirja

Carlos Janin: Itsemurhan sanakirja

Carlos Janinin laajan Itsemurhan sanakirjan suomentaminen on ollut pienelle Radium-kustantamolle varmastikin haastava suoritus. Yli 400-­sivuinen kirja rakentuu itsemurhaan liittyvistä hakusanoista. Suurimman osan muodostavat luonnollisestikin henkilöhakusanat: on lukuisia kirjailijoita, taiteilijoita, muusikkoja ja poliitikkoja, mutta myös romaani... Lue koko vinkki »
Kaikki rakastavat Seattlea

Mark Yarm: Kaikki rakastavat Seattlea : Grungen tarina

Kirjan kokoaja, toimittaja Mark Yarm, vietti kolme vuotta 2008–2011 näiden haastattelujen parissa. Mutta mitä on ”grunge”? Käsite on kiusannut monia ja myös hyödyttänyt (ainakin väliaikaisesti joitakin seattlelaisia) rockmuusikoita. Suurin osa haastateltavista kertoi vihaavansa tuota sanaa. Sille on annettu monia omalaatuisia merkityksiä, kirjassa ... Lue koko vinkki »
Lempeä kuolema

Sinikka Airas, Pirkko Lahti ja Ilkka Taipale: Lempeä kuolema

Suomalainen keskustelu eutanasiasta alkoi jo 1960-luvun puolivälissä, kun Clarence Blomquistin kirja Eutanasia : lääketieteellinen kuolinapu, ilmestyi. Kirja on julkaistu tässä uusintapainoksena kokonaisuudessaan. Lisäksi mukana on useita tärkeitä puheenvuoroja kuolemasta ja eutanasiasta. Suuri syy asian esilletuloon on myös uudelleen vilkkaana her... Lue koko vinkki »
Kingston Wall

Viljami Puustinen: Kingston Wall : Petri Wallin saaga

Petri Walli (1969–1995) oli helsinkiläinen kitaristi, joka teki päätyönsä legendaarisessa Kingston Wall -bändissä. Bändi perustettiin 1980-luvun lopulla ja se ehti julkaista kolme albumia ennen kuin se vähitellen sammahti. Kesällä 1995 sammahti myös Walli itse, kun päihde- ja mielenterveysongelmista kärsinyt rokkari päätti itse päivänsä vain 26-vuo... Lue koko vinkki »
Kansi: Vakavasti otettavaa huuhaata

Pekka Kilpinen: Vakavasti otettavaa huuhaata : kurkistuksia historiankirjoituksen marginaaliin ja rivinväleihin

Olisi helppoa ajatella, että alkemian harjoittajat ja viisasten kiven etsijät olivat vähän tyhmiä, elleivät peräti hulluja. Tällainen historiallinen jälkiviisastelu on kuitenkin hedelmätöntä ja anakronistista. Kaikki vanhentuneet tiedot ja uskomukset ovat aikanaan sopineet saatavilla olevaan tietoon ja ihmisille tarjottuun maailmankuvaan. Tämä k... Lue koko vinkki »

Joel Levy: Myrkky

”Onko ainetta, joka ei ole myrkky?” – Paracelsus Myrkky on pelkistetyllä tavallaan huomiota herättävä, moni ystäväni on maininnut kirjan ja vaikka yleisesti en ole kiinnostunut myrkyistä, tämä kirja osasi tehdä myrkyistä mielenkiintoisia. Kirja on ihastuttavalla tavalla vanhanaikaisen näköinen, melkein kuin 1800-luvun sanomalehti. Totta ... Lue koko vinkki »

Liisa Karvinen: Riisiä tiskin alta : Tarinoita nousevan auringon maasta

Tämä ei ole matkaopas Japaniin eikä myöskään tavanomainen turistikirja. Tässä pyritään valottamaan japanilaisuutta sinänsä, erilaista kulttuuria ja tapoja. Osa suomalaisten mielikuvista on tottakin, mm. arjen estetiikka ja huipputeknologia. Sen sijaan moni ajatus on melkoisen väärillä raiteilla... Kirjassa Japania lähestytään mukavasti Tokion eri k... Lue koko vinkki »