Aleko E. Lilius: I Sailed with Chinese Pirates

Suomalainen Aleko Lilius (1890–1977) eli lievästi sanottuna värikkään elämän. Mies puuhasteli vuosien varrella kaikennäköisen parissa, hän oli muun muassa kirjailija, journalisti, seikkailija, elokuvakäsikirjoittaja, liikemies, Persian konsuli ja myöhemmällä iällään myös maalari. Ehkä miehestä saadaan jonain päivänä elämäkerta, mutta sitä odotelles... Lue koko vinkki »

Kristiina Markkanen: Caj Bremer : Mies katolla

Suomen tunnetuin lehtikuvaaja ja akateemikko Caj Bremer on ehtinyt jo kunnioitettavaan 90 vuoden ikään. Tämä jos mikä on hyvä hetki pysähtyä tarkastelemaan miehen mittavaa elämäntyötä, johon kiteytyy olennainen osa suomalaisen kuvajournalismin historiasta 1950-luvulta aina 1990-luvun alkuun. Kristiina Markkanen lähestyy aihetta mielenkiintoisell... Lue koko vinkki »

Nellie Bly: Kymmenen päivää mielisairaalassa

Elizabeth Jane Cochran, kirjailijanimeltään Nellie Bly oli aikoinaan tutkivan journalismin pioneerejä. Eräs hänen kuuluisimmista reportaaseistaan ajoittuu vuoteen 1887, jolloin hän teeskenteli mielisairasta ja tutki kymmenen päivän ajan, miten mielisairaita "hoidettiin" New Yorkin pahamaineisessa naisten mielisairaalassa. Lääkärit ja hoitajat ei... Lue koko vinkki »

Aleksi Mainio: Erkon kylmä sota : Helsingin Sanomat Moskovan varjossa

Nyt puhutaan Aatos Erkon elämästä ja elämäntyöstä, sodanjälkeisestä Suomesta ja presidenttipeleistäkin. Helmeilevä juoma kuplii herrojen laseissa, mutta se on vain jäävuoren huippua – pinnan alla vasta kuohuukin. Kirjan kansi on kuin lehden ingressi konsanaan, tiivistää olennaisen siitä, mitä tuleman pitää. Eljas Erkko toimi ennen talvisotaa ulk... Lue koko vinkki »