The Gospel of Loki

Joanne Harris: The Gospel of Loki

Joanne Harrisin vielä suomentamaton teos The Gospel of Loki kertoo Asgårdin taruston Lokin näkökulmasta. Loki on kujeilun jumala ja pistää Asgårdin aivan sekaisin, kuin kunnon paha poika konsanaan. Valitettavasti muut jumalat ovat hieman huumorintajutonta porukkaa. Harris on uskollinen tarustolle ja näin ollen kirjassa edetään sattumus kerrallaa... Lue koko vinkki »
Routamieli

Silja Susi: Routamieli : kertomus pojasta, joka ei halunnut olla sankari

Silja Suden kirja Routamieli on aikamatka mystiseen, kaukaiseen Pohjolaan. Ihmiset asuvat klaanien muodostamissa pienissä yhteisöissä. Vuodenkiertoa määrittävät sadonkorjuujuhlat, pimeän ja valoisan vaihtelut. Ihmisen osa on ennen kaikkea jumalten suosiollisuudesta ja suojelusta riippuvainen. Jo odotusaikanaan äiti saa ilmoituksen lapsensa tulevast... Lue koko vinkki »
Maresi

Maria Turtschaninoff: Maresi : Punaisen luostarin kronikoita

Maresi on Punaisen luostarin noviisi. Luostari on pienellä saarella, jonne miehillä ei ole asiaa. Eräänä päivänä saarelle saapuu nuori tyttö, Jai. Maresi ystävystyy hiljakseen Jain kanssa ja selviää, että Jai pakenee isänsä raivoa. Niinpä kun eräänä päivänä horisonttiin ilmestyy suuri purjelaiva, joka ei näytä tavanomaisilta kalastus- tai kauppa... Lue koko vinkki »
Joen jumala

Anni Nupponen: Joen jumala

Joen jumala on Kuvastaja- ja Atorox-palkitun Anni Nupposen novellikokoelma. Tyylilaji on kotimaista spefiä, eli spekulatiivista fiktiota – helppoa "fantasia"- tai "scifi"-leimaa kaikille novelleille ei voi lyödä. Arkirealismista ollaan kuitenkin tukevasti erossa. Niminovelli "Joen jumala" on hieno tarina Milka-tytöstä, joka kohtasi lapsena Egypt... Lue koko vinkki »
Demonien taivas

Liz Williams: Demonien taivas

Komisario Chen palaa taas tositoimiin. Tällä kertaa pääosan vie kuitenkin demonietsivä Zhu Irzh, joka pääsee setvimään Singapore Kolmessa tapahtunutta raakaa murhaa. Pian käy ilmi, ettei kyse ole vain murhasta: meridiaanit ovat alkaneet horjua ja Zhu Irzh epäilee, että nämä asiat liittyvät toisiinsa. Murhasta menee suora yhteys Paugeng-suuryrity... Lue koko vinkki »
Pedon varjo

Rick Riordan: Pedon varjo

Pedon varjo päättää Carter ja Sadie Kanesta kertovan Kanen aikakirjat -sarjan. Sarjan ensimmäisessä osassa erillään eläneet sisarukset joutuivat pahaa aavistamatta keskelle muinaisten egyptiläisten jumalten maailmaa ja saivat kuulla maailmanlopun estämisen olevan heidän harteillaan. Kolmannessa osassa seikkailu on jo edennyt pitkälle, eikä tappioil... Lue koko vinkki »

Liz Williams: Aavekauppiaan tytär

Tässäpä vahva ehdokas kilpailemaan vuoden oudoimman dekkarin palkinnosta. Komisario Chen työskentelee Singapore Kolmen poliisissa, erikoistuen yliluonnollisiin rikoksiin. Chen saa tehtäväkseen selvittää, mitä tapahtui teollisuusjohtaja Tangin 14-vuotiaalle tyttärelle, jonka piti kuoltuaan päästä taivaaseen. Aavevalokuva osoittaa kuitenkin selvästi,... Lue koko vinkki »

Aliette de Bodard: Servant of the Underworld

Acatl, kuolemankultti Mictlanin ylipappi, on juuri suorittamassa viimeisiä menoja vainajalle, kun hänet keskeytetään. Asia on vakava. Xochiquetzalin uhrauspapitar, korkeaan asemaan nousemassa ollut Eleuia on murhattu – tai ainakin hänen huoneensa on veren peitossa, eikä naista näy missään. Paikalla on vahvoja jälkiä nahuaalimagiasta. Acatl on ku... Lue koko vinkki »

Rick Riordan: Punainen pyramidi

Rick Riordanin antiikin mytologiaan uppoutuvat  Percy Jackson -kirjat ovat varmaankin jo monille nuorten seikkailukirjojen ystäville tuttuja. Ilouutisena voidaankin kertoa, ettei Riordanin ystävien tarvitse Percy Jacksonit kahlattuaan vaipua epätoivoon, sillä Riordan on kirjoittanut myös Egyptin mytologiasta kertovaa Kanen aikakirjat -sarjaa. Sa... Lue koko vinkki »
Deadhouse Gates

Steven Erikson: Deadhouse Gates

Deadhouse Gates on suora jatko-osa The Gardens of the Moonille. Suosittelen vahvasti ensimmäisen osan lukemista ensin. Erikson ei turhaan selittelyyn sorru. Kirja jatkaa joidenkin hahmojen tarinaa siitä mihin The Gardens of the Moon jäi, ja esittelee tukun uusia. Siinä missä edellisen kirjan tapahtumat tähtäsivät tiukasti samaan loppuhuipennukse... Lue koko vinkki »
Kansi: Gardens of the Moon

Steven Erikson: Gardens of the Moon

The Malazan Book of the Fallenia on kehuttu vaativaksi, mutta palkitsevaksi aikuisten fantasiasarjaksi. Ensimmäisen osan lukukokemuksella olen samaa mieltä. Jossain vieraassa maailmassa eräs keisarikunta laajenee ahneesti mantereelta toiselle. Kaikkien kansojen on värväydyttävä joko keisarinnan vastustajiin tai alamaisiin. Tämä sota ei säästä ke... Lue koko vinkki »

Lois McMaster Bujold: The Hallowed Hunt

Odotukset olivat korkealla, kiitos edeltäjien, oivallisen The Curse of Chalionin ja vielä paremman Paladin of Soulsin. The Hallowed Hunt sijoittuu samaan maailmaan, mutta Chalionin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, vaan tapahtumapaikkana on aikaisemmissa kirjoissa lähissä sivulauseessa mainittu Weald. The Hallowed Hunt onkin täysin itsenäinen, ... Lue koko vinkki »

P.C. Hodgell: Seeker’s Mask

Olipa mukava palata Jamen seikkailujen pariin vuoden tauon jälkeen. Onneksi P. C. Hodgell piti kirjojen välissä vielä pidemmän tauon ja kenties siksi kirja tuntuu viittailevan varsin runsaasti aikaisempiin juttuihin. Jame, joka edellisen osan (Dark of the Moon) päätteeksi kohtasi kaksoisveljensä Torin vuosikausien tauon jälkeen, on joutunut taas... Lue koko vinkki »

Tanith Lee: Synnyinhauta

Synnyinhauta, Tanith Leen ensimmäinen aikuistenkirja, oli pitkän uran aloittava läpimurtoteos. Tartuin kirjaan kirjastossa melko hirveästä kannesta huolimatta, kun takakansi antoi ymmärtää, että käsissä on merkittävä teos. Tiedäpä tuosta — ainakin kirja oli hämmentävä. Jouduin miettimään tovin, vinkkaanko vai enkö, mutta eiköhän tämä kirja ole aina... Lue koko vinkki »

Holly Phillips: The Engine’s Child

Rasnan on saari keskellä rannatonta ulappaa ja kokonainen maailma asukkailleen. Siellä asuvat ihmiskunnan jäännökset, jotka aikoinaan pakenivat magian ja teknologian ylilyöntien turmelemasta maailmasta. Uudessa maailmassa on ahdasta ja vallasta taistelevat vastakkaiset ryhmittymät — toiset haluavat avata oven edelliseen maailmaan, toiset haluavat k... Lue koko vinkki »

Lois McMaster Bujold: Paladin of Souls

Sielujen paladiini on kuningataräiti Ista, hullu leski, joka vapautui The Curse of Chalionissa kirouksesta. Edellisen kirjan tapahtumista on kulunut muutama vuosi ja Ista on pitkästynyt. Suojattu elämä Valendan linnoituksessa on uskomattoman tylsää. Ista on onneksi aikaansaapa täti ja pian hän löytääkin itsensä improvisoidulta pyhiinvaellusmatkalta... Lue koko vinkki »

P.C. Hodgell: God Stalk

Lankhmar, Ankh-Morpork, Ambergris, New Crobuzon — näiden nimekkäiden fantasiakaupunkien joukkoon kuuluu ehdottomasti P. C. Hodgellin luoma Tai-Tastigon, joka on God Stalkin tapahtumapaikkana. Tunnelmalliseen kaupunkiin tutustutaan ensimmäistä kertaa hurjimpana mahdollisena päivänä, kuolleiden jumalien juhlana, kun riivaajien takaa-ajama Jame kompur... Lue koko vinkki »
Hämähäkkijumala

Neil Gaiman: Hämähäkkijumala

Charles Nancy ei ole paksu, mutta kun hänen isänsä kerran kutsui häntä paksuksi Charlieksi, nimi tarttui — kuten kaikki muutkin nimet, jotka Charlesin isä antoi. Loppujen lopuksi Charlesin isä oli äärimmäisen nolostuttava tyyppi ja tuntuu, etteivät nolot kokemukset lopu edes siihen, kun isä kuolee. Isän kuoleman jälkeen Charlesille selviää yllät... Lue koko vinkki »

Robert Silverberg: Kuningas Gilgameš

Gilgameš oli sumerilaisten kuningaslistojen mukaan Urukin viides kuningas noin vuonna 2700 ennen ajanlaskun alkua. Gilgameš-eepos on ihmiskunnan historian suuria tarinoita, yksi kirjallisuuden historian varhaimmista säilyneistä mestariteoksista. Robert Silverberg, tavattoman tuottoisa scifi-kirjailija, on tarttunut klassikkoeepokseen ja kirjoitt... Lue koko vinkki »
The Curse of Chalion

Lois McMaster Bujold: The Curse of Chalion

Mikä fantastinen kirja! Näin hyviä kirjoja kohtaa harvoin. The Curse of Chalion toi monessa mieleen Guy Gavriel Kayn parhaat kirjat, niin tyylissä kuin laadussa. Kirjan päähenkilö on lordi Cazaril, joka on toiminut hovissa ja linnanherrana, mutta myös kaleeriorjana: piirityksen jälkeen Cazarilin lunnaita ei maksettu, joten hänet myytiin orjaksi. ... Lue koko vinkki »