Ripaus kurkumaa

Gelawej Viyan: Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö

Onnistuneen ruokakirjan tunnistaa siitä, että se herättää lukijassa välittömän innon päästä kokeilemaan kirjassa esiteltyjä reseptejä ja ruokalajeja ja Gelawej Viyanin Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö onnistuu tässä erinomaisesti. Kirjoittajan omaan Kurdistanin, Iranin ja Turkin alueilta lähtöisin olevaan lapsuuden ja nuoruuden makumaisemaan tuk... Lue koko vinkki »

Elina Innanen: Vegaanin keittiössä : parempaa arkiruokaa kasviksista

Oikeutta eläimille -järjestön masinoima tammikuun vegaanihaaste keräsi tänä vuonna huiman suosion: päivittäisen uutiskirjeen tilasi ainakin noin 20 000 henkilöä ja haasteen Facebook-ryhmässä on lähes 10 000 jäsentä. Kasvissyönti ja veganismi tuntuvat olevan kovassa nosteessa nykyään – syitä on niin monia kuin on syöjiäkin. Itse olen ollut aiemmin s... Lue koko vinkki »
Lisää kasvisruokaa koko perheelle

Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Lisää kasvisruokaa koko perheelle

Lisää kasvisruokaa koko perheelle on toivottua jatkoa viime vuonna suomennetulle Kasvisruokaa koko perheelle -keittokirjalle. Kaava on sama: resepteillä valmistuu maukasta kasvisruokaa helposti. Periaatteena on, että ohjeet ovat täysin vapaita lihasta sekä kalasta, mutta kananmunia ja maitotuotteita ne saattavat sisältää. Yli puolet resepteistä on ... Lue koko vinkki »
Kasvisruokaa koko perheelle

Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Kasvisruokaa koko perheelle

Kasvisruokaa koko perheelle, nimenomaan – ainakin silloin tällöin. Mitä kasvisruokaan tulee, tuossa se filosofia, jota itse olen tottunut noudattamaan. Pidän kasviksista vallattomasti ja syönkin niitä paljon, huomattavasti enemmän kuin lihaa. Kasvissyöjäksi en kuitenkaan ole koskaan ajatellut alkaa, haluan pysytellä sekasyöjänä. Näin jo yksin si... Lue koko vinkki »
Grillimestarin kasvisherkut

Tatu Lehtovaara: Grillimestarin kasvisherkut

Grillaaminen ei todellakaan ole pelkkää makkaraa ja grillikylkeä – eikä kesää ja kesämökkiä. Päinvastoin; grillaaminen on monipuolinen tapa laittaa ruokaa, vuodenaikana kuin vuodenaikana. Ja grillata voi oikeastaan miltei mitä vain. Edellä kerrottu lienee näinä päivinä selvää jo miltei kaikille. Keväästä syksyyn aikakaus- ja sanomalehdet pursuav... Lue koko vinkki »

Cecilia Davidsson ja Anna Gidgård: Joogaruokaa

Joogaruokaa on kiinnostava keittokirja. Sen avulla on mahdollista valmistaa ruokaa, joka sekä maistuu hyvältä että tekee hyvää. Kuten arvata saattaa nämä joogaruoat ovat lihattomia ja kalattomia, jonka lisäksi kirjan reseptiikoissa jalostetut tuotteet, kuten valkoiset jauhot ja sokeri kuuluvat niin sanotulle emme käytä -osastolle. Myös maitotuottei... Lue koko vinkki »
Emäntänä Olga

Olga Temonen: Emäntänä Olga : Kasvisruokaa läheltä koko perheelle

Olga Temosen kirjassa Emäntänä Olga Temonen kertoo rakkaimmista kasvisruokaohjeistaan. Hänen resepteistään on koottu iloinen ja värikäs kirja, jossa esitellään paitsi kasvisruokaa myös Temosten perhettä sekä heidän asuttamaansa maalaistilaa. Kirjan tunnelma on idyllinen, ja kuvat ruoista konstailemattomia. Välillä valokuvissa maalaisromantiikka kuk... Lue koko vinkki »

Annie Rigg (toim.): Kasvisruokamaanantai

Kaukana ovat ne ajat, jolloin kasvisruoka tarkoitti etikalla kyllästettyä raastelautasta tai pitsaa, joka oli päällystetty edellispäivän salaatilla ja muutamalla nahkealla purkkiherkkusienellä. Onneksi. Paul McCartneyn perhe aloitti vuonna 2009 kampanjan, jossa kehotettiin ihmisiä syömään kerran viikossa kasvisruokaa. Kampanja kulminoituu Kasvisruo... Lue koko vinkki »
Kansi: Saa vaivata!

Sanna Törmä: Saa vaivata!

Oli päivä, jona kasvimaa piti käännettämän. Jalkavaivaiset ja lastenhoitajat jäivät kotiin puuhaamaan korvapuusteja. Niitä herkullisia, joita olin aikaisemminkin saanut maistaa. Lähtiessäni huokaisin kysymyksen, mistä vegaanisten pullien ohje oikein on saatu. Ja sen porkkanakakun, jota sain maistaa kaksi vuotta sitten. Rivien välistä huokui, että o... Lue koko vinkki »