Daniel Deronda

George Eliot: Daniel Deronda

George Eliot, oikealta nimeltään Mary Anne Evans, oli 1800-luvun lopun huomattavimpia kirjailijoita. Vuonna 1819 syntyneen kirjailijan 200-vuotissyntymäpäivää sopii juhlistaa suomentamalla merkittävä, vielä suomentamaton teos, ja niinpä Alice Martin pääsi kääntämään Daniel Derondan suomeksi. Kirjan nimihenkilö voi olla Daniel Deronda, mutta eten... Lue koko vinkki »

Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken

Lue Keskusteluja ystävien kesken, jos haluat tietää, millaista on olla parikymppinen tänä päivänä. Bobbi ja Frances ovat olleet kuin paita ja peppu opiskeluajoista lähtien. Bobbi elää räväkästi ja Frances tarkkailee. Kun he tapaavat Melissan ja hänen näyttelijämiehensä Nickin, ihmissuhdedraama on valmis ja täynnä epävarmuutta, iloa, surua ja pohdin... Lue koko vinkki »

Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät : Aikuisvuodet

Pseudonyymi Elena Ferranten luoma Napoli-tetralogia on kirvoittanut runsaasti tunteita ja ajatuksia lukijoissaan. Suurin osa on ollut ihastuneita sarjan värikkääseen tapaan kuvailla päähenkilöitä, heidän ystävyyttään ja sen kupruja sekä paikallisia että yhteiskunnallisia muutoksia 1950-luvulta alkaen. Mutta soraääniäkin olen kuullut. Sarjan roma... Lue koko vinkki »
Poikani Sam

Keith Stuart: Poikani Sam

Rehellisesti – en pitänyt tästä kirjasta. Alex on jumittunut elämässä paikalleen niin työssä, avioliitossa kuin isänä. Kun avioliitto menee karille, työpaikka menee alta ja oman pojan kanssa menee aina samalla lailla pieleen, on aika ottaa niskasta kiinni ja tehdä muutoksia. Poikani Sam on karun kaunistelematon tarina siitä, millaista on olla... Lue koko vinkki »
Uuden nimen tarina

Elena Ferrante: Uuden nimen tarina : Nuoruus

Uuden nimen tarina on odotettu jatko-osa pseudonyymi Elena Ferranten upealle romaanille Loistava ystäväni, joka vuosi sitten hurmasi ison joukon lukijoita, minut heidän mukanaan. Se levittää jälleen eteemme napolilaisen korttelin lukuisine asukkaineen ja heidän lukuisine lempinimineen, mikä helposti aiheuttaisi sekaannusta, jollei kirjan alkuun oli... Lue koko vinkki »
Sophie

Mikaela Strömberg: Sophie

Sophie kertoo henkilöstä, joka jää mieleen. Kun lukee tätä kirjaa, herää halu saada tietää lisää Sophie van Behsestä, joka syntyi pappisperheeseen, jossa oli paljon muitakin lapsia. Sophie oli hovineitonakin, tutustui sinä aikana Aleksanteri II ja heillä oli suhde, josta Sophie tuli raskaaksi. Ei kiva! Sophie naitettiin hollantilaiselle Engbertu... Lue koko vinkki »
Stoner

John Williams: Stoner

Uskallan sanoa heti aluksi, että Stoner on suuri kirja ja merkittävä romaani. Se ilmestyi Yhdysvalloissa jo vuonna 1965, mutta sai ansaitsemansa huomion vasta 2000-­luvulla. Stoner kertoo William Stonerista, joka raivaa tiensä maataloustöissä raatajasta yliopiston kirjallisuudenopiskelijaksi, opettajaksi ja lopulta apulaisprofessoriksi. Voisi si... Lue koko vinkki »
Kevätjää

Pauliina Kuokka: Kevätjää

Mikäli naistenlehtihaastatteluihin on uskomista, monet Kevätjää-­kirjan tapahtumat ovat samanlaisia kuin kirjailijan omassa elämässä. On veljen itsemurha ja sen jälkeinen päätös opiskella papiksi, on kolme eroon päättynyttä avioliittoa, kipuilua lapsettomuuden kanssa. Lopuksi ihan kohtalaisen kirkollisen uran jälkeen pappeus ei enää tunnukaan oikea... Lue koko vinkki »

Ritva Sarkola: Kivinen enkeli : avainromaani

Ritva Sarkola on tunnettu dekkareistaan, joita on melkoinen rupeama – aluksi Tuula Sariolan nimellä ja sitten omallaan. Tämä kirja, Kivinen enkeli, ei ole dekkari, joskin melkoisia draaman käänteitä on tässäkin. Huolimattomuuksissani aloin lukea ja ihmettelin, kuinka ketään ei ole murhattu? Vasta sitten käsitin, ettei murhatakaan. Eräs toinen lu... Lue koko vinkki »