Vappu joka päivä

Vappu Pimiä: Vappu joka päivä

Vappu Pimiän edellisestä ruoka-aiheisesta kirjasta on ehtinyt vierehtää pidempi tovi ja itselleen hän oli jo luvannut olla kirjoittamatta yhtään uutta keittokirjaa. Onneksi hän on kuitenkin ollut aktiivinen somessa ja laatinut runsaasti uutta sisältöä ja hänen seuraajansakin ovat jatkuvasti häneltä reseptejä pyytäneet niin, että uuden keittokirjan ... Lue koko vinkki »
Ripaus kurkumaa

Gelawej Viyan: Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö

Onnistuneen ruokakirjan tunnistaa siitä, että se herättää lukijassa välittömän innon päästä kokeilemaan kirjassa esiteltyjä reseptejä ja ruokalajeja ja Gelawej Viyanin Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö onnistuu tässä erinomaisesti. Kirjoittajan omaan Kurdistanin, Iranin ja Turkin alueilta lähtöisin olevaan lapsuuden ja nuoruuden makumaisemaan tuk... Lue koko vinkki »

Elina Innanen: Vegaanin keittiössä : parempaa arkiruokaa kasviksista

Oikeutta eläimille -järjestön masinoima tammikuun vegaanihaaste keräsi tänä vuonna huiman suosion: päivittäisen uutiskirjeen tilasi ainakin noin 20 000 henkilöä ja haasteen Facebook-ryhmässä on lähes 10 000 jäsentä. Kasvissyönti ja veganismi tuntuvat olevan kovassa nosteessa nykyään – syitä on niin monia kuin on syöjiäkin. Itse olen ollut aiemmin s... Lue koko vinkki »

Saku Tuominen: Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta

Pidän sanonnasta: The way you do one thing is the way you do everything. Tapa jolla teet yhden asian, kertoo paljon siitä, miten teet kaiken, miten suhtaudut elämään. Sitä olen alkanut käyttää ohjenuoranani myös ruokakaupassa ja keittiössä. Saku Tuominen on kirjoittanut monta ruoka-aiheista kirjaa ja siksi kirja, joka kertoo kaiken siitä, mitä hän... Lue koko vinkki »
Kannibaalien keittokirja

Juha-Pekka Koskinen: Kannibaalien keittokirja

J. P. Koskisen tuorein kirja alkaa makaaberina keittokirjana, josta löytyy maukkaita reseptejä kuten "Kansanedustajaa ja sieniä uunivuoassa", "Taiteilijaa loistavasti" ja "Sormistroganoff". Pelkkää keittokirjaa Kannibaalien keittokirja ei kuitenkaan ole, vaan alun jälkeen päästään varsinaiseen tarinaan, jossa mainosmies joutuu uuden idiootin esi... Lue koko vinkki »
Viettelevät villiyrtit

Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit : luonnon herkkuja arkeen ja juhlaan

Michelin-tähdellä tunnustetun helsinkiläisen Luomo-ravintolan keittiömestari Jouni Toivanen on hurahtanut luonnon villiyrtteihin. Hän aloittaa aamunsa keräämällä ruokatarpeiksi metsistä, pihoilta ja rannoilta löytämiään herkullisia ja terveellisiä kasveja. Villiyrttiharrastuksen aloittaminen ei Toivasen mielestä ole lainkaan hankalaa, sillä jokaine... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »
Runsaat salaatit

Caroline Hofberg: Runsaat salaatit

Tässäpä reseptikirja, joka on todellakin nimensä veroinen. Runsaat salaatit -kirjan ohjeet ovat runsaita, värikkäitä ja täyttäviä. Kirjan salaatit ovat kaukana ravintoloiden salaattipöydissä likoavista pakollisista vihersalaattisotkuista. Runsaat salaatit on hyvin värikylläinen reseptikirja. Tia Borgsmidtin ottamat valokuvat ovat kesäisiä, ja ru... Lue koko vinkki »

Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottai... Lue koko vinkki »

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeilua r... Lue koko vinkki »
Kansi: Saa vaivata!

Sanna Törmä: Saa vaivata!

Oli päivä, jona kasvimaa piti käännettämän. Jalkavaivaiset ja lastenhoitajat jäivät kotiin puuhaamaan korvapuusteja. Niitä herkullisia, joita olin aikaisemminkin saanut maistaa. Lähtiessäni huokaisin kysymyksen, mistä vegaanisten pullien ohje oikein on saatu. Ja sen porkkanakakun, jota sain maistaa kaksi vuotta sitten. Rivien välistä huokui, että o... Lue koko vinkki »

Johnny Acton ja Nick Sandler: Makkaroita maailmalta

Makkara! Lenkki, nakki, rasvakaapeli, lapinporkkana! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Espanjassa se on chorizo, Italiassa salami, Saksassa wursti ja ranskassa toulousenmakkara. Jopa kalasta tai kasviksista voi tehdä vähän määritelmää löysäämällä makkaroita. Makkaraa syödään lähes kaikkialla maailmassa, ja kaikilla ruokakulttuureilla on jotain oma... Lue koko vinkki »