Carl Barksin sankarit: Hannu Hanhi

Carl Barks: Carl Barksin sankarit: Hannu Hanhi

Carl Barksin sankarit: Hannu Hanhi -kokoelmakirjasta löytyy muutama oikein mehukas tarina Akun ja Hannun ikuisesta kilpaleikistä. Serkusten nokkapokka ja kisailu saivat alkunsa vuonna 1948, mutta silloin Hannun satumaista onnea ei vielä mainittu, vaan onnekkuus tuli mukaan vasta myöhemmin. Kirjaan on jälleen kerran ujutettu muut... Lue koko vinkki »
Carl Barksin sankarit: Karhukopla

Carl Barks: Carl Barksin sankarit: Karhukopla

Kääk, kauhea Karhukopla! Uusimmassa Carl Barksin sankarit -sarja­kuva­kirjassa pääosassa ovat konnat. Kirjasarjan ideana on, että tuttujen klassikko­tarinoiden joukkoon ujutetaan muutama hieman tuntemattomampi Carl Barks -tarina. Nyt kun sarjassa on päästy yli pakollisista otsikon aiheista (Aku, Roope ja ankanpojat), neljännessä kirjassa on siirryt... Lue koko vinkki »

Carl Barks: Carl Barksin sankarit : Roope

Roope-Setä, tuo Ankkalinnan itarin, katalin, rikkain ja rakkain vanha öykkäri. Carl Barks loi Roope Ankan tarinaan Joulu Karhuvuorella vuonna 1947. Roope on sekoitus Charles Dickensin Joulukertomuksen Ebenezer Scroogea, öljykeisari John D. Rockefelleria, Orson Wellesin Citizen Kane -elokuvassa esiintyvää Charles Foster Kanea (jonka esikuva taas ... Lue koko vinkki »

Peyo: Smurffit

Peyon smurffit ovat kulkeneet pitkän matkan. Ensimmäinen smurffitarina ilmestyi vuonna 1958 Le Journal de Spirou -lehdessä. Suomeksi sarjakuvat kääntyivät ensimmäisen kerran Semic-julkaisijan toimesta 1970-luvun alkupuolella. Muistan ne omasta lapsuudestani ja riemastuin, kun huomasin niiden päässeen jälleen julkaistuksi. Tämänkertainen julkaisumuo... Lue koko vinkki »

Carl Barks: Carl Barksin sankarit : Aku Ankka

Ei kai taas uusi Carl Barksin ankkakokoelma, vaikka kootutkin on julkaistu? Barks yhä myy, ei näitä muuten julkaistaisi. Carl Barksin sankarit -kirjan ensimmäiseen osaan on koottu ankkatarinoita vuosilta 1950-1962. Kaikki hauskat äänitehosteet ovat paikallaan alkuperäisessä muodossaan, ja alkukieliset otsikot ja vuosiluvut on lisätty sisällyslue... Lue koko vinkki »

Janne Toriseva: Valas

Ensimmäinen ajatukseni Janne Torisevan sarjakuvasta Valas oli, että ei huvittaisi lukea sitä ensinkään. Moby Dick tuntui aavistuksen kuluneelta aiheelta, olinhan lukenut vuosi sitten Chaboutén hienon sarjakuvan täsmälleen samasta aiheesta ja ajattelin, että tuskinpa Torisevan sarjakuva sitä kuitenkaan ylittää. Onneksi tulin kuitenkin järkiini, s... Lue koko vinkki »

Jean-Michel Charlier ja Jean Giraud: Blueberry: Arizona Love, Mister Blueberry, Varjot Tombstonen yllä ja Geronimo

Liken julkaisemat klassikko westernsarjakuva Blueberryn julkaisut ovat edenneet kahdeksanteen osaansa. Muhkea kokoelma sisältää tällä kertaa neljä sarjakuvaa: Arizona Love, Mister Blueberry, Varjot Tombstonen yllä ja Geronimo. Kokoelman ensimmäinen sarjakuva vie Blueberryn jälleen kohtaamiseen Chihuahua Pearlin kanssa. Kaunotar, jonka kanssa Blu... Lue koko vinkki »

Jean Van Hamme: Lumoojattaren kosto

Olin innoissani, kun kuulin WSOY:n julkaisevan Thorgal-albumeja. Thorgal oli osa omaa sarjakuvaharrastukseni alkutaivalta ajankohdassa, jossa lapsuuden harrastus kasvoi hieman kypsempiin sarjakuviin. Thorgalia alettiin alun perin julkaista ranskaksi 1980-luvun lopussa ja sarjan ydin koostuu kolmestakymmenestä albumista. Tämän jälkeenkin sarja jatku... Lue koko vinkki »

Christophe Chabouté ja Herman Melville: Moby Dick

Herman Melvillen Moby Dick ei varmaankaan suurempia esittelyjä kaipaa; kapteeni Ahabin pakkomielteinen kostoretki valkoista valasta kohtaan on länsimaisen kirjallisuuden suuria klassikkoja. Kirja on tunnettu monitasoisuudestaan ja haastavasta kielestään, mikä on varmasti syynä sille, että siitä tehdyt adaptaatiot ovat harvalukuisia, eivätkä usein k... Lue koko vinkki »
Maus

Art Spiegelman: MAUS I & II

Sarjakuvapiirtäjä Art Spiegelmanin vanhemmat Vladek ja Anja olivat puolanjuutalaisia, jotka selvisivät Auschwitzin ja Breslaun keskitysleireiltä elossa. Sarjakuvaromaanin klassikoksi noussut MAUS on Art Spiegelmanin versio hänen isänsä tarinasta – surullisesta, onnekkaasta, järkyttävästä tarinasta. MAUS etenee kahdella tasolla. Yhtäällä on Vlade... Lue koko vinkki »
Tuhannen planeetan valtakunta

Pierre Christin: Tuhannen planeetan valtakunta

Luc Bessonin tulevan elokuvan kunniaksi Jalava on julkaissut uuden painoksen Tuhannen planeetan valtakunnasta. Kyseessä on klassinen seikkailusarjakuva, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1971. Sarja on itse asiassa niin ikoninen, että se luultavasti on vaikuttanut useisiin genren merkkiteoksiin, kuten Tähtien sotaan. Tuhannen planeetan ... Lue koko vinkki »
Vampirella : Kirjasto 1

Janne Suominen (toim.): Vampirella : kirjasto 1

Kuusikymmentäluvun lopulla sarjakuvagenreen tuli uusi tulokas Vampirella. Kauhuaiheinen lehti iski kanteensa niukkaan asuun pukeutuneen naisen ja lupasi ihon kananlihalle saavia kauhutarinoita. Vampirellan päähahmo on sarjan nimeä kantava vampyyritar, vieraan planeetan asukas, joka ajautuu maahan veren perässä. Ajan saatossa Vampirellan parissa ... Lue koko vinkki »
Danten Inferno

Hunt Emerson: Danten Inferno

Hunt Emerson on yksi Euroopan tunnetuimmista sarjakuvapiirtäjistä ja kuvittajista. Hän aloitti underground-taiteilijana 1970-luvulla. Tekijän tuntomerkkejä ovat aina läsnä oleva absurdi huumori ja lähes kaikkea rienaava, kuvia kumartelematon taito ilmaista itseään. Hän on tehnyt sarjakuvaversiot muun muassa D. H. Lawrencen Lady Chatterleyn rakastaj... Lue koko vinkki »

Tove Jansson: Muumit : Sarjakuvaklassikot 3

Muumiklassikoiden kolmannessa osassa Tove Janssonin (1914–2001) sarjakuvakertojan taidot pääsevät esiin. Kokoelmasarjan aiempiin osiin verrattuna juonirönsyjä sekä Muumien kaheleita päähänpistoja on karsittu, mutta tarinoissa on enemmän muotoa ja sisältöä. Sen minkä sarja menettää luovassa hulluudessa, se voittaa pistävässä satiirissa. Toven piirro... Lue koko vinkki »