Suleika avaa silmänsä

Guzel Jahina: Suleika avaa silmänsä

Vallankumous Venäjällä, synnytetään Neuvostoliittoa. Tuhannen kulakkia kyyditään härkävaunuissa Siperiaan. Junamatka kestää puolen vuotta – viimeisellä jokitaipaleella pitkin Jeniseitä proomu uppoaa ja lopulta perille pääsee vain kolmisenkymmentä junamatkan aloittanutta. Perillä ei ole mitään, pelkkää taigaa ja urmaa. Kaikki on aloitettava ... Lue koko vinkki »
Hertta

Heidi Köngäs: Hertta

”Vallankumous mon amour. Tunnen jo sinun tuoksusi. Hetkittäin näkymät ovat valtavat, mutta välillä minä vajoan johonkin outoon tahdottomuuteen, harmaaseen tilaan, ikävään.” ­ Heidi Köngäksen romaani Hertta on kertomus vallankumouksellisuudesta, aatteista, uskosta parempaan maailmaan. Mutta se kertoo myös tunteista ja unelmista ja niiden sortumi... Lue koko vinkki »

Mikko Porvali ja Matti Putkinen: Vanki, vakooja, sissi

Inkerinsuomalaisten historia tulee lähelle ilman henkilökohtaisia kytköksiäkin. Maantieteellisesti se on heti Pietarin takana. Ajallisesti Inkerin synkät vuodet ovat lähihistoriaa; suuri osa alueen suomalaisista karkotettiin, teloitettiin tai kuoli pakkotyössä Stalinin vainojen aikana. Tietokirjailija Mikko Porvali on toimittanut Matti Putkisen ans... Lue koko vinkki »

Luan Starova: Vuohien aika

Makedonia, Jugoslaviassa toisen maailmansodan jälkeen. Sota on ohi ja kommunismin nousun aika on edessä. Tarvitaan vain uusi ja uljas työväenluokka rakentamaan sillat ja rautatiet ja työskentelemään tehtaissa. Se työväenluokka saadaan kaupunkeihin muuttaneista vuohipaimenista, kunhan mokomat vain saadaan luopumaan vuohistaan. Vuohet tosin ovat e... Lue koko vinkki »

Tapani Bagge: Sininen aave

Suomesssa eletään vuotta 1940, välirauhan aikaa. Maassa on kuitenkin rauhatonta. Valpo toimii aktiivisesti ja varsinkin omasta mielestään menestyk­sekkäästi. Kaikkia epäillään jos mistäkin. Tämä ei kuitenkaan ole varsinaisesti poliittinen jännäri, vaan keskittyy kuvaamaan murhatutkimuksia, joita johtaa Valtiollisen poliisin ylietsivä Mujunen, jo Va... Lue koko vinkki »