Moderni käsitys maailmankaikkeudesta on hiljalleen kehittynyt viimeisen neljänsadan vuoden aikana, siitä hetkestä alkaen, kun Hans Lippershey keksi kaukoputken. Tämä on sopivasti myös Markus Hotakaisen kirjan aloituskohta, käännekohta jonka jälkeen ihmiset eivät joutuneet ihmettelemään avaruutta vain omien aistiensa asettamien rajojen sisällä.
S...
Lue koko vinkki »
Jyrki Siukosen Muissa maailmoissa : Maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoria on populaari tietokirja, jossa kerrotaan eurooppalaisten filosofien ja tiedemiesten maapallon ulkopuolisen elämän spekulaatioista antiikin ajoista 1960-luvulle asti.
Kuten nykyäänkin, niin avaruusolioita ei ole löydetty, mutta ennen tietämys avaruudesta oli n...
Lue koko vinkki »
Esko Valtaojaa ei vaatimattomuus vaivaa. Kaiken käsikirja on hieno nimi kirjalle. Kirja on Valtaojan yritys tiivistää "kaikki olennainen maailmasta ja ihmisestä, aineesta ja hengestä, pariinsataan sivuun". Mikä hienointa, Valtaoja onnistuu tässä tehtävässään mainiosti.
Valtaoja aloittaa todellisuuden luonteen pohtimisella ja pääsee siitä yksinke...
Lue koko vinkki »
Alkuräjähdysteoria on yksi ihmiskunnan suurimmista älyllisistä saavutuksista. Simon Singh kertoo tässä kirjassa, miten alkuräjähdysteoria keksittiin ja mitä se tarkoittaa. Samalla Singh tulee opettaneeksi lukijalle runsaasti tieteen historiaa, astronomian ja ydinfysiikan alkuperän ja koko joukon kiinnostavia anekdootteja tieteentekijöistä.
Singh...
Lue koko vinkki »