Julia Tuvesson: Vuokaruoka : Vaivatonta kasvisruokaa uunissa

Monet harrastukset ovat nousseet kukoistamaan blogien ja Instagram-tilien avustamana ja ruoanlaitto on hyötynyt uusista alustoista merkittävästi. Uudet alustat ovat myös nostaneet uusia tähtiä ruokakulttuurin suunnannäyttäjiksi ja ruotsalainen Julia Tuvesson on yksi heistä Tuvessonskan-bloginsa avustamana. Tuvessonin menestys perustuu ajatukseen si... Lue koko vinkki »

Kati Tervo: Punainen pata

Kirjailija ja kolumnisti Kati Tervo on samankaltainen ruoanlaittaja kuin minäkin. Hän on kokkina koko lailla itseoppinut, hän laittaa hyvää ja laadukasta kotiruokaa perheelleen, eikä jaksa panostaa kokkailuihin pelkästään itseään varten. Hän vierastaa liiallista mutkikkuutta, mutta on valmis kokeilemaan uusia makuja ja varioimaan löytämiään resepte... Lue koko vinkki »

Päivi Enarvi ja Jaana Koskenniemi: Kotiruokaa vauvalle

Kukapa tuore äiti tai isä ei olisi vauvan aloitellessa taipalettaan kiinteiden ruokien parissa hieman hukassa. Mitä vauvalle saa – tai pitää – missäkin vaiheessa syöttää? Mitä ruoka-aineita olisi taas välteltävä ja miten ruokinnan kanssa olisi syytä edetä? Tällaisiin arkipäivän pulmatilanteisiin Kotiruokaa vauvalle -opus on oivallinen apuväline.... Lue koko vinkki »

Wilma Hurskainen ja Anu Vallinkoski: Lasten eka keittokirja

Monet lapset innostuvat asioista parhaiten, kun saavat olla käytännön tekemisessä mukana. Tämä pätee myös ruoanlaittoon ja Lasten eka keittokirja madaltaa kynnystä kokeilemaan aivan itse. Konseptina on selkeät ohjeet ja paljon kuvia. Plussaa siitä, että kuvat ovat luonnollisen näköisiä ja pääpaino on ruoassa eikä kattauksessa tai koristelussa. M... Lue koko vinkki »

Kaisa Sillanpää: Reseptikuningatar : palkittua kotiruokaa

Kaisa Sillanpää, perheenäiti, ruokablogisti ja kotiruokainnovaattori, on vuodesta 2008 lähtien ottanut osaa lukemattomiin reseptikilpailuihin – ja niittänyt menestystä, yli 60 kilpailussa. Reseptikuningatar, kuten Kaisa oivallisesti itseään tituleeraa, on tämän teoksen myötä päässyt esittelemään menestyksekkäitä ruokaideoitaan myös perinteisiä keit... Lue koko vinkki »

Ferran Adrià: Perheateria : kokkaa kotona Ferran Adriàn kanssa

Yhdessä syöminen on tärkeää. Yleensä tavataan puhua lähinnä perheen keskinäisen aterioinnin merkityksestä, mutta toki sosiaalisuuden yhdistäminen syömiseen on tärkeää muutenkin – esimerkiksi työpaikalla. Tämän ymmärsi erityisen hyvin katalonialainen Ferran Adrià, legendaarisen kolmen Michelin-tähden elBulli -ravintolan pääkokki, joka tarjoili vuosi... Lue koko vinkki »