Jotain muutakin kuin tämä

Merete Mazzarella: Jotain muutakin kuin tämä : pohdintoja uskosta

Oma suhde uskontoon ja Jumalaan ei ehkä ole se kaikkein kuumin ja suosituin kaunokirjallinen aihe tässä ajassa ja yhteiskunnassa, joka on enenevässä määrin uskonnottomampi ainakin verrattuna siihen, miten kristillinen uskonnollisuus on perinteisesti ymmärretty. Kirjailija Merete Mazzarella pohtii kuitenkin uusimmassa kirjassaan Jotain muutakin kui... Lue koko vinkki »
Kahden virran maa

Emil Anton: Kahden virran maa

Sumerilaisten merkitystä maailmanhistoriassa on vaikea yliarvioida. Akkadilaiset, assyrialaiset ja babylonialaiset omaksuivat sumerilaisen sivistyksen ja välittivät sitä eteenpäin vuosisadasta toiseen. Silloinkin, kun sumerin kieli puhuttuna kielenä kuoli, sitä opeteltiin ja käytettiin uskonnon ja tieteen kielenä, ikään kuin muinaisen Mesopotamian ... Lue koko vinkki »
10 käskyä kirkolle

Kai Sadinmaa: 10 käskyä kirkolle

Kai Sadinmaa on helsinkiläinen vuonna 1964 syntynyt pappi, joka on kirjoittanut hyvin provokatorisen kirjan kirkosta ja kristinuskosta. Kirja on jaoteltu kymmeneksi käskyksi, mutta Sadinmaan käskyt ovat hyvin erilaisia kuin ne, jotka tunnemme Mooseksen laista ja Martti Lutherin katekismuksesta: 1. Älä valehtele Jeesuksesta. 2. Lopeta jäsenten kosis... Lue koko vinkki »
Uskon kintereillä

Antti Kylliäinen ja Wille Riekkinen: Uskon kintereillä

”Mikä tätä kirkkoa oikein vaivaa? Pitäisi olla uskoa, armoa ja rakkautta; on pelkoa, valtaa ja katteetonta itsetyytyväisyyttä.” Näin kirjoittaa Pakilan seurakunnan nuorisopastori Antti Kylliäinen ensimmäisessä kirjeessään Kuopion piispa Wille Riekkiselle. Tästä alkaa lähes kolmen vuoden kirjeenvaihto, josta on koottu Uskon kintereillä -kirja. Ky... Lue koko vinkki »
Mistä ei voi puhua

Anna Kontula: Mistä ei voi puhua : Kirja uskosta ja uskonnosta

”Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava”, on filosofi Ludwig Wittgensteinin kuuluisa yhteenveto kirjastaan Tractatus logico-philosophicus. Tutkija ja poliitikko Anna Kontula on lähtenyt tässä hengessä liikkeelle pohtimaan uskoa ja uskontoa ja erityisesti kristinuskoa. Kirjan kehyskertomuksessa kirjailija Asta on lähettänyt sisarentyttärelleen Sa... Lue koko vinkki »

Eero Huovinen: Lähdön aika

Lähdön aika on päiväkirjanomainen, henkilökohtainen tilitys viimeisestä vuodesta piispana. Tästä oikeastaan selviää myös piispan todellinen ja hämmentävän laaja toimenkuva: mitä piispa tekee, keitä hän tapaa, kuinka paljon hän on sitoutunut hallintoon sekä kansainväliseen ja pohjoismaiseen yhteistyöhön eri kirkkokuntien välillä. Hän käy tekemässä v... Lue koko vinkki »
Raamatullinen vuosi

A.J. Jacobs: Raamatullinen vuosi

Tähän kirjaan tarttuu moni kiusallaan tai kuriositeetteja hakien. Amerikkalainen toimittaja A. J. Jacobs päätti elää vuoden verran noudattaen Raamatun käskyjä kirjaimellisesti. Kyse ei ole vain kymmenestä käskystä, sillä Jacobs löysi Raamatusta yli seitsemänsataa erilaista käskyä, ohjetta ja määräystä. Siihen päälle sitten rabbien ja pappien tulkin... Lue koko vinkki »

Mika Waltari: Valtakunnan salaisuus

Valtakunnan salaisuus (1959) on Mika Waltarin tulkinta evankeliumeista, kirjemuotoon puettu kertomus kristinuskon synnystä. Kertoja, nuorehko roomalainen ylimys Markus Mezentius Manilianus, on aistinautintoihin kyllästyessään paneutunut eri uskontojen pyhiin kirjoituksiin. Ilmestyksenomainen päähänpisto panee hänet matkustamaan Jerusalemiin, jonne ... Lue koko vinkki »