Kai Sadinmaa: Kuolleiden kirja

Jotkut tykkäävät harrastaa rekisterikilpien bongausta, minä taas huvitan itseäni bongaamalla hautausmailla epätavallisia sukunimiä. Erityisesti Suomen suurin hautausmaa, eli Malmin hautausmaa, on tullut viime vuosina tutuksi. Näin ollen ei ole ihme, että kiinnostuin Kai Sadinmaan kirjasta Kuolleiden kirja: eli kuinka kävelin Suomen suurimman hautau... Lue koko vinkki »
Elämän päättyessä

Pirkko Siltala: Elämän päättyessä : Matka kohti kuolemaa

Onks pakko, jos ei taho? Kyllä, yksi pakko kohtaa jokaista eläväistä olentoa ja se on kuolema. Kuolema on aiheena vaikea, tabu, josta mielellään vaietaan. Kuolema edustaa ahdistusta, surua ja menetystä. Läheisen kuolema on kipeä muistutus myös omasta kuolevaisuudestamme. Vaikka meillä on uusin tekniikka ja tietämys hallussamme, kuolemaa emme voi ha... Lue koko vinkki »
Mihin minä uskon

Eveliina Lauhio: Mihin minä uskon

Yksi varmimmin vaietuista pöytäkeskusteluaiheista on uskonto. Yleisellä tasolla kirkon tekemiset ja tekemättä jättämiset tai paljastukset jonkin lahkon toimista saattavat herättää kärkkäitä mielipiteitä ja uskonnollisen yhteisön jäsenyydestä eroamisiakin, mutta henkilökohtaisesta katsomuksesta – siitä, mihin minä uskon – puhutaan vähemmän. Yhteisku... Lue koko vinkki »

Bernard Jakoby: Tie tuolle puolen : Miltä kuoleminen tuntuu

Tekijä keskittyy kirjassaan lähinnä kertomaan useiden henkilöiden kuolemanrajakokemuksista eli ihmisten muistikuvista tilanteista, joissa heidät on jo lääketieteellisesti todettu kuolleksi. Tilanteista, joista he ovat kuitenkin kuin ihmeen kautta heränneet uudelleen henkiin. Useat ovat kertoneet olleensa tietoisia tapahtumista ympärillään, toiset o... Lue koko vinkki »

Heikki Lehikoinen: Katkera Manalan kannu : Kuoleman kulttuurihistoria Suomessa

Kuoleman ja elämän raja ei aina ole ollut yhtä selvä kuin se on nyt. Vai onko se sitä nytkään: juridisesti kuollut ei aina ole aivan sama kuin lääketieteellisesti kuollut – riippuu siitä, mitä kriteereitä kuoleman määrittämiseen käytetään. Tässä kirjassa käydään läpi kuoleman historiaa kulloisenkin kulttuurin pohjalta. Keskiajalla ruumista käyte... Lue koko vinkki »