Sanojen liike

Piia Kleimola ja Tarja Tornaeus: Sanojen liike : Kirja uudistajalle

Tämä kirja on nam! Olen aina tykännyt sanojen liikkeestä! Lukeminen ja sanojen tärkeys, miten ne asetellaan ja miten niiden kanssa voi jopa leikkiä ja ennenkaikkea, miten paljon lukeminen on auttanut minua elämässäni. Se on ollut selviytymiskeino nro 1. Lisäksi se, että uudistaminen on niin hyvä juttu. Miksi kaiken pitäisi aina mennä niin kuin e... Lue koko vinkki »
Vaivan arvoista

Ville-Juhani Sutinen: Vaivan arvoista : esseitä poikkeuskirjallisuudesta

Olipa hienoa, että kirjallisuutta ja lukemista käsittelevä teos voitti tieto-Finlandian vuonna 2022! Näin ei ole käynyt turhan usein. Lisäksi on hyvin mielenkiintoista, että Ville-Juhani Sutisen kirja on aika tavalla poleeminen; se ei turhaan imartele tai kumartele lukijaansa tai lukemisen tapoja. Sutinen käsittelee siis poikkeuskirjallisuutta. ... Lue koko vinkki »
Hulluna kirjoihin

Annie Austen: Hulluna kirjoihin : mitä kirjahyllysi sinusta kertoo?

Kirjoja on vaihtelevasti kritisoitu sekä arvollisesti, harrastuksena että esineenä vuosikymmenten ajan, mutta se on vain lujittanut kirjojen asemaa ja lisännyt lukuintoa. Kirja on monelle pysyvämpi hankinta kuin mikään muu esine kodissa. Hulluna kirjoihin -kirjaan on koottu uskomattomia tarinoita kirjan voimasta sekä kutkuttavaa nippelitietoa maail... Lue koko vinkki »

Pierre Bayard: Miten puhua kirjoista, joita ei ole lukenut

En koskaan lue kirjoja, joista minun pitää kriitikkona kirjoittaa; siitä on niin kovin helposti haittaa. Tuota en sanonut minä, vaan Oscar Wilde. Hänen mukaansa on sopivaa uhrata kirjan "lukemiseen" kymmenen minuuttia. Pierre Bayard haluaa rikkoa ei-lukemiseen liittyvän tabun. Kirjoja saa ei-lukea! Bayard esittelee monia ei-lukemisen tapoja. Yks... Lue koko vinkki »