Kitty, eli kuinka mies tuhotaan

Terhi Tarkiainen: Kitty, eli kuinka mies tuhotaan

Tälle viihdyttävälle romaanille puitteet tarjoaa 1740-luvun Lontoo kaikessa likaisuudessaan. Kitty Blackstone on apteekkarin tytär, joka kaikista mieluiten työskentelisi isänsä apteekissa lääkkeiden parissa. Tämähän ei kuitenkaan naiselle sovi, vaan Kittyä yritetään koulia seurapiirikelpoiseksi ja lopulta hänet naitetaan ikälopulle (ainakin nelikym... Lue koko vinkki »
For the Love of God, Marie!

Jade Sarson: For the Love of God, Marie!

Marie on nuori nainen, joka käy katolista koulua 1960-luvulla. Koulussa opetetaan lähimmäisenrakkautta, mutta kun Marie toteuttaa tätä rakkautta rakastelemalla kenen kanssa haluaa, vastaanotto onkin kovin negatiivista. For the Love of God, Marie! luotaa rakkautta, seksuaalisuutta, uskontoa, syrjintää ja naisvihaa 1960-luvulta 1990-luvulle. Marie... Lue koko vinkki »
Hovitanssija

Kyung-sook Shin: Hovitanssija

Korealainen kirjailija Kyung-sook Shin löysi historiankirjoista maininnan 1800-luvulla eläneestä korealaisnaisesta Yi Jinistä, hovitanssijasta, joka puhui ranskaa ja matkusti ranskalaisen lähettilään kanssa Pariisiin. Maininta oli niin eriskummallinen ja häipyi niin historian käänteisiin, että Shinin oli pakko tarttua siihen ja kirjoittaa romaani, ... Lue koko vinkki »
Rakas Henrietta

Kaari Utrio: Rakas Henrietta

Kirjastoreissulla havahduin, että Kaari Utrion tuotanto on syystä tai toisesta jäänyt kokonaan väliin. Tilanne oli paikattava, joten pähkäiltyäni tovin hyllyn edessä päädyin Morren maailman suosituksesta Rakkaaseen Henriettaan. Tarina sijoittuu Helsinkiin vuoteen 1840, historiallisena kiinnekohtana tässä ovat yliopiston 200-vuotisjuhlallisuudet.... Lue koko vinkki »
Aurinkotyttö

Nura Farah: Aurinkotyttö

Aurinkotyttö on Suomessa asuvan somalin Nura Farahin toinen teos. Se on itsenäinen jatko-osa esikoisteokselle Aavikon tyttäret ja kertoo seuraavan sukupolven tarinan. Pääosassa on Aavikon tytärten päähenkilön Khadijan tytär Shamsu ja tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Somaliaan. Periaatteessa tarina on monesta romaanista tuttu: nuori tyttö haluai... Lue koko vinkki »

Minna Maijala: Punaiset kengät : Minna Canthista, rakkaudesta ja vallasta

Miehenä vissiin väärässä kirjassa kädet, kengät väärissä jaloissa kuin lapsena, varsinkaan kun en tunne olevani sellainen mies, miksi tekijä miehet mieltää: vallanhimoisiksi naisten alistajiksi. Tietenkään en kiellä, etteikö tekijä olisi oikeassa – yleisesti ottaen. Kyllä minä silti tästä kirjasta pidin: tämmöisiä ärsykkeitä enemmän! Ja kannestaki... Lue koko vinkki »
Himmun rakkaudet

Eila Pennanen: Himmun rakkaudet

Himmu eli Hilma on torpparin tytär, joka lähetettiin jo kymmenvuotiaana kotoaan Tampereelle, isän sisaren kasvatettavaksi. Fasteri Varonen on kauppiassäätyyn noussut ankara nainen, joka ei oikeastaan haluaisi Himmua vaivoikseen, mutta ottaa kuitenkin. Koulutkin jäävät puheista huolimatta käymättä ja Himmu päätyy 14-vuotiaana Varosen kauppaan myy... Lue koko vinkki »
Olen etsinyt sinua

Sara Razai: Olen etsinyt sinua

Annika elää säntillistä kirjanpitäjän elämäänsä Turussa: numeroita, joiden on täsmättävä, on helppo käsitellä. Työ on tosin väliaikainen, mutta muuten elämä on varmaa ja säntillistä. Jokin pieni levottomuus kuitenkin kalvaa häntä sisäisesti. Annika kaipaa jotain, josta ei itsekään ole oikein varma mitä se voisi olla. Hän ajautuu kavereidensa kanssa... Lue koko vinkki »

Märta Tikkanen: Emma ja Uno : rakkautta tottakai

Kirja ei ole mikään hunajainen kaiken kestävä ja kattava rakkausromaani vaan ihan kaikkea muuta. Kun tartuin kirjaan, en oikeastaan tiennyt siitä muuta kuin kirjan tekijän ja sen, että kirjalla on todellisuspohja. Emma ja Uno on loistavasti kirjoitettu ja paikoitellen ihan jännittävä kirja. Märta Tikkanen paljastaa sivu sivulta miten kaikki oike... Lue koko vinkki »

Alyson Richman: Van Goghin viimeinen rakkaus

Vincent-parka! Hän vietti viimeiset elonpäivänsä tohtori Gachetin hoidossa, joka uskoi homeopatiaan ja tyrkytti Vincentille rohdoksiaan, ja jonka Marguerite-tytär marhasi taiteilijan ympärillä, kun tämä olisi vain halunnut maalata rauhassa. Olisikohan tohtori tullut yliannostelleeksi lempirohdostaan, sormustinkukkauutetta (digitalis), jonka myrkyty... Lue koko vinkki »
Riadin tytöt

Rajaa Alsanea: Riadin tytöt

Minua ovat jo kauan kiinnostaneet kirjat, jotka kuvaavat nykyajan naisten elämää islamilaisissa maissa. Niinpä tartuin tähänkin uutuuskirjaan innokkaasti, varsinkin, kun kirjaa on kuvattu sanoilla ”saudiarabialaista Sinkkuelämää”. Mielestäni tämä piti varsin hyvin paikkansa ja kirja lunasti lupaukset. Luvassa on sydäntä raastavaa rakkausdraamaa ja ... Lue koko vinkki »

Barbara Chase-Riboud: Orjatar

Orjatar on kolmesti orja: mustan rotunsa orja, naiseutensa orja ja jos uskaltautuu rakastamaan, vielä rakkautensakin orjuuttama. Orjatar on karu, katkera, ristiriitainen, kipeä ja käsittämätön, puoliksi mielikuvituksen tuotetta ja puoliksi faktatietoon nojaava kuvaus 1800-luvun alun Yhdysvaltojen etelävaltioiden syvimmältä orja-alueelta. Pääo... Lue koko vinkki »

Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina

Vuosisadan rakkaustarina on runokokoelma. Samalla se on kertomus rakkaudesta, vallasta, omistamisesta, vihasta, alkoholismista — toisiaan vastaan sotivista tunteista ja voimattomuudesta. Märta Tikkanen on runoissaan vahvasti läsnä. Runokokoelma peilaa naisen tuntoja tämän epätasa-arvoisessa ja ahdistavassa avioliitossa. Mies juo, lupaa, pettää j... Lue koko vinkki »

Henry James: Naisen muotokuva

Niinkin laimeat naisasiaihmiset kuin minä saattavat tulistua tämän kuvauksen luettuaan. Amerikkalainen Isabel matkustaa sukulaistensa luo Eurooppaan. Hän on varma oman järkensä pystyvyydestä, ja tahtoo elää puhtaimmalla ja parhaimmalla, omatuntonsa hyväksymällä tavalla. Siis 1800-luvun malliin. Tässä voimantunnossaan hän hylkii kosijoita ja o... Lue koko vinkki »