Sörnäisten tyttö

Aino Sutinen ja Leena Virtanen: Sörnäisten tyttö : Sylvi-Kyllikki Kilven päiväkirja 1915–18 sarjakuvana

Sylvi-Kyllikki Kilpi (1899–1987) jäi historiankirjoihin kansanedustajana, toimittajana ja järjestöaktiivina. Leena Virtasen käsikirjoittama ja Aino Sutisen piirtämä Sörnäisten tyttö ei kuitenkaan keskity Sylvin pitkään poliittiseen uraan, vaan hänen nuoruudenvuosiin Helsingissä. Päiväkirja alkaa 25. huhtikuuta 1915 ja aika nopeasti ilmenee kaksi Sy... Lue koko vinkki »
Sodan sirpaleet

Polina Žerebtsova: Sodan sirpaleet : tytön päiväkirja Tšetšeniasta

Polina Žerebtsova oli vasta 14-­vuotias, kun toinen Tšetšenian sota alkoi vuonna 1999. Hänen asemassaan sotien täytyi tuntua erityisen vaikealta, koska hänen äitinsä oli venäläinen ja isä, joka tosin katosi kuvioista jo ennen tytön syntymää, tšetšeeni. Lähdettyään isän luota äiti halusi Polinalle oman venäläisen sukunimensä, josta tämä joutui sitte... Lue koko vinkki »
Leningrad

Anna Reid: Leningrad : piiritetyn kaupungin murhenäytelmä 1941-44

Anna Reid on tehnyt tätä teostaan varten huolellista taustatyötä, kahlannut läpi dokumentteja, tavannut useita tutkijoita sekä saanut ikimuistoisimman lähdeaineiston: piirityksestä selvinneiden henkilökohtaisia haastatteluja sekä yksityisten päiväkirjojen otteita. Siksi tämä historiikki onkin harvinaisen mieleenpainuva. Reid käy läpi piirityksee... Lue koko vinkki »

Pekka Railo: Valkoisten vankina

Alaotsikoltaan Päiväkirja Kokkolan ja Tammisaaren punavankileireiltä 1918. Pekka Railo (1888–1975) kirjoitti muistelmansa Kokkolan ja Tammisaaren punavankileireiltä alunperin 1950-luvulla. Tuolloin hän yritti saada kirjaa julkaistuksi, mutta kustantajaksi ehdolla ollut Tammi hylkäsi sen liian epäkaupallisena. Kirjan toimittanut Pekka Tuomikoski ... Lue koko vinkki »
Työpäiväkirjat

Leonardo da Vinci: Työpäiväkirjat

Renessanssiajan ehkä merkittävin mies Leonardo da Vinci (1452–1519) jätti jälkeensä merkillisen kirjallisen perinnön. Muistiinpanoja ja luonnoksia arvellaan olleen alun perin jopa 100 000 sivua, säilyneitä on 14 000. Näistä fragmentaarisista dokumenteista Laura Lahdensuu on poiminut ja suomentanut Työpäiväkirjat. Leonardo da Vinci, jolla ei ollu... Lue koko vinkki »