Varjo ja viileys

Quynh Tran: Varjo ja viileys

On hienoa, kuinka suomalainen kirjallisuus moniäänistyy. Tässä kirjassa ääneen pääsevät Pietarsaaren ruotsinkieliset vietnamilaiset, kertojana Quynh Tran, jonka vanhemmat muuttivat Suomeen vuonna 1989, samana vuonna kun Tran syntyi. Kirjan keskiössä on kolmihenkinen perhe. Äiti Má tekee töitä ja haaveilee vaurastumisesta, isoveli Hieu on kiinnos... Lue koko vinkki »
Kolmella jaollinen mies

Mikael Bergstrand: Kolmella jaollinen mies

Myönnetään heti – Mikael Bergstrandin Kolmella jaollinen mies ei varmaan ikinä olisi osunut kirjatutkalleni, ellen olisi sitä sattumalta käsiini napannut kirjastossa. Otsikko kiehtoo matemaatikkoa. Minkälainen mies on Ingemar Modig? Kolmella jaollinenko? Miten? Ingemar kärsii pahoista pakko-oireista, ja hänen arkensa on piinaavien rutiinie... Lue koko vinkki »

Tuuli Salminen: Rannalla poika

Tuuli Salmisen esikoisteos Surulintu (Like 2017) oli ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon voittajaksi. En sattunut sitä itse lukemaan, mutta tämän toisen romaanin perusteella Salmista voi pitää hyvin taitavana kirjoittajana. Rannalla poika on hyvin ajankohtainen teos, ja ehkäpä se oli vielä ajankohtaisempi syksyllä 2015, jolloin pako... Lue koko vinkki »

Olle Lönnaeus: Menneisyyden hinta

Konradilla ei mene hyvin. Hän on työtön toimittaja ja kohta myös rahaton, säästöt on syöty ja juotu. Vanhat traumat pyrkivät pintaan eikä elämä tunnu elämisen arvoiselta. Kun hänelle ilmoitetaan, että hänen adoptiovanhempansa on murhattu, hänen on palattava takaisin lapsuutensa maisemiin Skooneen. Sinne, mistä hän lähti 17-vuotiaana merille. Tomeli... Lue koko vinkki »