Tapio Koivukari: Pirtumiehet

Suomen raittiusväki halusi kitkeä juopottelun kansan keskuudesta ja niinpä suomalaisten raitistamiseksi saatettiin voimaan kieltolaki vuonna 1919. Pullonkorkit eivät kuitenkaan kieltämällä kiinni pysyneet, sillä viinan salakuljetuksesta ja myynnistä aukesi monille mahdollisuus kannattavaan bisnekseen. Noista ajoista kertova Tapio Koivukarin romaani... Lue koko vinkki »
Sinisen kuoleman kuva

Mikko Porvali: Sinisen kuoleman kuva

Tähän kirjaan tartuin oikeastaan toisen kirjan vuoksi: Porvalin Veri ei vaikene voitti Vuoden johtolanka -palkinnon, mutta eihän kirjasarjaa silti toisesta osasta aloiteta. Sinisen kuoleman kuvassa kiinnostavinta on sen puitteet: tapahtumat sijoit­tuvat 1920-luvun Viipuriin, jossa oikeustiedettä opiskellut, mutta poliisiksi päätynyt Jussi Kähöne... Lue koko vinkki »
Kuin kekäle kädessä

Eeva Joenpelto: Kuin kekäle kädessä

Lohja-sarjan toisessa osassa sisällissota alkaa olla jo taakse jäänyttä elämää. Kommunisteilla ja sosialidemokraateilla on kärhämänsä, mutta muuten ajat ovat 1920-luvun puolivälissä paremmat ja elämä tuntuu menevän eteenpäin; toki toisilla nopeammin kuin toisilla. Kauppias Oskari Hänninen ei pääse haaveistaan. Hänninen haluaisi metsänomistajaksi... Lue koko vinkki »

Joni Skiftesvik: Pirtukuningas

Eletään 1920-luvun loppupuolta. Kieltolaki on avannut rohkeille yrittäjille huomattavia ansaintamahdollisuuksia pirtutrokareina. Perämeren kalastajat kuljettelevat aluksillaan kanistereita aluevesirajojen ulkopuolelle ankkuroituneilta apteekkilaivoilta ja myyvät saamansa tavaran huomattavalla voitolla janoiselle kansalle maissa. Nuori Soini Hola... Lue koko vinkki »