Cikada

Shaun Tan: Cikada

Aina silloin tällöin olen täälläkin haikaillut aikuisille suunnattujen kuvakirjojen perään ja tässä sitä nyt sitten on. Työelämän helvettiin paneutuva Cikada kertoo kaskaasta, joka on seitsemäntoista vuoden ajan uskollisena palvellut työnantajaansa ja palkintona on ollut vain työpaikkakiusaamista ja niin pieni palkka, että sillä ei makseta edes kod... Lue koko vinkki »
Mercedes Bentso : Totuus ja tunnustus

Linda-Maria Roine: Mercedes Bentso : Totuus ja tunnustus

Linda-Maria Roine pureutuu kirjoituskokoelmassaan laajaan kirjoon aiheita, mutta tästä naisesta on kyllä moneksi. Roine puhuu suoraan ja vaivattomasti feminismistä, rasismista, seksuaalivähemmistöistä, päihteidenkäytöstä ja niin edelleen. Tällainen keskiluokkainen valkoinen perusmies saa vain ihmetellä – ja valaistua. Romanimaailma on yksi ... Lue koko vinkki »

Eeva Klingberg: Syvän maan juuret

Syvän maan juuret vie lukijansa Yhdysvaltoihin, 1930-luvun Alabamaan. Orjuus on poistunut jo edellisellä vuosisadalla, mutta tummaihoiset ovat yhä toisen luokan kansalaisia. Epätasa-arvoisuus näyttäytyy näkyvästi arjessa, eletään erillään ja värillisen osa on perheessä palvelijan osa. Takakansi lupaa kansainvälisen tason lukuromaania ja ensimmäinen... Lue koko vinkki »
Ruskeat tytöt

Koko Hubara: Ruskeat tytöt

Koko Hubaran Ruskeat tytöt on intersektionaalista feminismiä ajava esseekokoelma, joka kulkee henkilökohtaisella tasolla. Feminismillä ja erityisesti kolmannen aallon intersektionaalisella feminismillä on ikävä maine. Monien mukaan se on rasististen miesvihaajien ajama liike, joka pyrkii tuomaan tummien ihmisten stalinistisen diktatuurin maailma... Lue koko vinkki »
Matkalla kotiin

Yaa Gyasi: Matkalla kotiin

Kaksi sisarpuolta päätyy brittien Cape Coastin linnoitukseen Afrikassa 1700-luvulla, tietämättä toisistaan ja hyvin erilaisiin asemiin. Effiasta tulee linnoituksen brittiläisen kuvernöörin jalkavaimo, Esi puolestaan lastataan orjalaivaan ja rahdataan Amerikkaan. Matkalla kotiin kertoo näistä naisista alkavien sukulinjojen tarinan. Sukulinjat vuo... Lue koko vinkki »

Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen

1930-luvulla rotusorto oli arkipäivää Yhdysvalloissa. Kun oikeudessa puidaan juttua, jossa todisteena on mustan miehen sana valkoista vastaan, voidaan oikeudenkäynnin tulos arvata jo ennakkoon, vaikka olisi ilmeistä, että mies on syytön. Harper Leen Pulitzer-palkittu Kuin surmaisi satakielen tutkii amerikkalaista syrjintää ja epäoike... Lue koko vinkki »