Ravintolassa

Christoph Ribbat: Ravintolassa : Ruoan maukas historia

Ravintolassa käyminen on nykyisin itsestäänselvyys. Ruokaa on tarjoiltu maksuakin vastaan kaiketi aina, mutta mistä sai alkunsa varsinainen ravintolan konsepti, milloin syntyi restaurant? Varhaisimmat ravintolat ovat tietysti Pariisissa, missä muualla. 1760-luvulla trendikästä on syödä vähänlaisesti, olla vähän herkkä mimosa, jolle sopii ruoaksi... Lue koko vinkki »
Syömään vai drinkille?

Johanna Catani: Syömään vai drinkille? Suomalaista ravintolakulttuuria

Syömään vai drinkille? on valaiseva ja mukava teos ravintolatoiminnasta Suomessa ennen ja nyt. Sivuilla muistellaan vanhoja, jo kadonneita ravintoloita sekä niitä harvoja vuosikymmeniä hyvin ja yhä vieläkin toimivia, jotka ovat löytäneet oman konseptinsa ja asiakaskuntansa. Lisäksi esitellään ravintolavaikuttajia eli lähinnä omistajia, jotka kertov... Lue koko vinkki »