Sopat!

Marc Aulén: Sopat!

Marc Aulénin Sopat!-kirja on päätynyt testikeittiömme tulikokeeseen jo useita kertoja, mutta vasta nyt olen saanut aikaiseksi raapustaa kirjallisen käsitykseni tästä keittokirjasta. Niinpä niin, kyseessä on kirjaimellisesti keittokirja ja uskaltaisinpa väittää, että paras sellainen pitkään aikaan. Onkin sanalla sanoen huonoa käytöstä kanssakeittäji... Lue koko vinkki »
Jallu

Jonna Pulkkinen: Jallu : jaloviinan ja paloviinan historia

Jaloviinan "faneille" on kirjoitettu kattavasti tietoa sisältävä opus jaloviinan ja paloviinan historiasta. Tekstiä löytyy yli 200 sivua, sisältäen osiot Jaloviinan juuret, Jaloviina viihdekulttuurissa ja Jaloviinaa lasissa ja lautasella sekä Muita kädentaitoja. Nämä osiot itsessään sisältävät paljon tietoa aiheesta. Jonna Pulkkinen on koonnut J... Lue koko vinkki »
Karjalainen keittiö

Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Karjalainen keittiö : uusia tuulia perinneruokiin

Karjalanpiirakat, kukot ja karjalanpaisti; siinäpä ne lähinnä olivat, siis asiat, jotka ennen tähän teokseen tutustumistani yhdistin käsitteeseen karjalainen keittiö. Kovin oli siis mielikuvani suppea siitäkin huolimatta, että miltei jokaiseen, noin kolmeenkymmeneen, elämäni kesään on kuulunut ajanvietto Suomenniemen kunnassa, Etelä-Karjalan sydäme... Lue koko vinkki »
Suomen lasten leivontakirja

Ulla Svensk: Suomen lasten leivontakirja

Tunnetun leipuri-kondiittori Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirja ilmestyy tarpeeseen, sillä lapsille soveltuvia ja perusohjeita sisältäviä leivonta­kirjoja on kaupan hyllyissä tarjolla yllättävän vähän. Se oli ainakin oma kokemukseni, kun jokin aika sitten yritin etsiä lapselle sopivaa keitto­kirja­lahjaa. Reseptikirjat ovat joko jopa täysin ... Lue koko vinkki »
Kuppikakun kaksi puolta

Tekla Wannas: Kuppikakun kaksi puolta : suolaiset & makeat

Kuppikakun kaksi puolta -opus tarjoaa herkullisia ohjeita niin makeisiin kuin suolaisiin kuppikakkuihin. Kirja on kirjaimellisesti kaksipuolinen, kuten nimikin kertoo. Toisella puolella tutustutaan makeisiin kuppikakkuihin, kun taas kirjaa kääntämällä löytyy herkkuohjeita suolaisiin kuppikakkuihin. Alkupuolella kirjaa lukija tutustuu muun muassa... Lue koko vinkki »
Kanaa arkeen ja juhlaan

Paula Ahlsén Söder: Kanaa arkeen ja juhlaan

Perinteinen kananpoika eli syöttöbroileri, lihantuotantoon kasvatettu kana tai kukko, nopeasti kasvava risteytys. Hyvää, helppoa ja edullista – mutta niin kovin epäeettistä. Näitä, keskimäärin 35 elinpäivää näkevää lintua, me keittiöissämme enimmäkseen valmistamme, hyvällä ruokahalulla. Toinen vaihtoehto: vapaana ja pidempään tepsutellut kana(npoik... Lue koko vinkki »
Syömään! : Kotiruokien parhaat

Marketta Kotilainen (toim.): Syömään! : kotiruokien parhaat

Tässäpä vasta oiva keittokirja kotipesästään kohti omaa keittiötä liihottelevalle nuorelle. Tai vaikka vanhemmallekin, hänelle joka on keitellyt keittiössään jo vuosikymmeniä. Hänelle jolle maistuvat perinteiset suomalaiset ruoat, hänelle joka kaipaa modernia kansainvälistä twistiä makunystyröilleen. Varmasti ohje poikineen miltei jokaiselle kotiko... Lue koko vinkki »
Joka kokin keittokirja

Anna Bergenström: Joka kokin keittokirja

Ruotsalaisen keittokirjailijatar ja ruokatoimittaja Anna Bergenströmin (s. 1940) Joka kokin keittokirja on nimensä veroinen. Ensi kerran jo vuonna 1981 maailmaan putkahtanut alkuteos Annas mat käsittää nyt, ties kuinka monennen kerran uudistettuna ja laajennettuna, jo yli 900 ohjetta. Sitä voidaan siis todella pitää jokaisen kotikokin idea-aittana.... Lue koko vinkki »
Hampurilainen

Tara Duggan: Hampurilainen : 100 mahtavaa reseptiä!

Jos minulta vielä joitakin vuosia sitten olisi kysytty, mitä minulle tulee mieleen sanasta hampurilainen, olisin luultavasti ajatuksissani sinkoutunut keskelle ruuhkaista ja ankeaa ketjuravintolaa, jossa pikaisen piipahduksen tuloksena saa syödäkseen epäterveellisen aterian. Vaan eipä tule enää. Nykyään lähes poikkeuksetta, ravintolan fiiniydestä j... Lue koko vinkki »
Suklaata

Elisabeth Johansson: Suklaata : raakasuklaa, kakut & jälkiruoat, juomat & jäätelöt, praliinit & tryffelit

Voiko suklaata rakastava ihminen olla enempää innoissaan, kun saa käteensä 265-sivuisen opuksen suklaasta?! Herkullisen ihanaa! Suklaata-kirja on oiva tapa tutustua tarkemmin suklaaseen ja siitä tehtäviin herkkuihin. Kirjaan on koottu paljon tietoa kaakaosta ja kaakaopavuista, niiden alkuperästä ja käyttötarkoituksista. Terveellistä raakasuklaat... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »
Emäntänä Olga

Olga Temonen: Emäntänä Olga : Kasvisruokaa läheltä koko perheelle

Olga Temosen kirjassa Emäntänä Olga Temonen kertoo rakkaimmista kasvisruokaohjeistaan. Hänen resepteistään on koottu iloinen ja värikäs kirja, jossa esitellään paitsi kasvisruokaa myös Temosten perhettä sekä heidän asuttamaansa maalaistilaa. Kirjan tunnelma on idyllinen, ja kuvat ruoista konstailemattomia. Välillä valokuvissa maalaisromantiikka kuk... Lue koko vinkki »
Ensimmäinen ruokakirja

Katja Bäcksbacka: Ensimmäinen ruokakirja

Kun ruoanlaitosta haluaa tehdä helppoa, mutta päämääränä on kuitenkin saatella lautaselle maukas, laadukas ja kaunis lopputulos, on oiva valinta tarttua tähän teokseen. Ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka on koonnut opukseensa reseptejä, jotka sopivat niin nuorille ensimmäisessä omassa keittiössä kokeiltaviksi kuin jo erittäinkin kokeneille kotikokeil... Lue koko vinkki »
Terveellistä ruokaa vartissa

Pirjo Saarnia: Terveellistä ruokaa vartissa

Tämä kirja on nyt varsin ajankohtainen. Juhlinnan jälkeen arki on jälleen palannut, mutta jouluna syödyt juustot ja suklaat näkyvät yhä vaa’alla. Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnian uusimmassa kirjassa tehdään terveellistä ruokaa vartissa ja käydään läpi ravitsemukseen liittyvää tutkimustietoa. Esipuheessa Saarnia lupaakin kirjansa olevan ”omate... Lue koko vinkki »
Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit

Tee itse : terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit

Luonnon yrttien, kasvisten ja hedelmien terveellisyys on tunnettu pitkään, ja niinpä myös monenlaisilla niistä uutetuilla terveysjuomilla on vuosisataiset perinteet. Eräät yrtit auttavat vilustumiseen, toisten uskotaan helpottavan ruoansulatusta. Joistakin on apua lemmennostatuksessa... Tee itse : terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit on reseptikirj... Lue koko vinkki »
Safkaa

Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gul... Lue koko vinkki »

Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottai... Lue koko vinkki »