Kati Tervo: Punainen pata

Kirjailija ja kolumnisti Kati Tervo on samankaltainen ruoanlaittaja kuin minäkin. Hän on kokkina koko lailla itseoppinut, hän laittaa hyvää ja laadukasta kotiruokaa perheelleen, eikä jaksa panostaa kokkailuihin pelkästään itseään varten. Hän vierastaa liiallista mutkikkuutta, mutta on valmis kokeilemaan uusia makuja ja varioimaan löytämiään resepte... Lue koko vinkki »

Joanne Harris: Appelsiinin tuoksu

Joanne Harris on oivallista kesäluettavaa. Juoni etenee verkalleen kuin letkeät kesäpäivät mausteenaan sopivasti jännitystä ja herkullisia ruokia. Appelsiinin tuoksu on Harrisin niin sanotun ruokatrilogian kolmas osa. Kirjat ovat täysin itsenäisiä teoksia, mutta ruoka tai juoma esittää tärkeää osaa. Suklaapuodissa nautiskeltiin synnillisellä suklaa... Lue koko vinkki »

Muriel Barbery: Kulinaristin kuolema

Ruuasta kertova kaunokirjallisuus on fyysistä kirjallisuutta. Hyvin kerrottuna se saa veden kielelle ja vatsan kurisemaan. Barberyn Kulinaristin kuolema onkin kuin maittava välipala: yksinkertainen, mutta hienostunut. Kuoleva kulinaristi miettii viimeisinä hetkinään, mikä maku on jäänyt kummittelemaan hänen mieleensä ja kirja käy läpi maineikkaan r... Lue koko vinkki »

Marsha Mehran: Ruusuvettä ja lammaspataa

Lumoavien mausteiden kahvilasta tuttu sisaruskolmikko jatkaa elämäänsä Irlannin pikkukylässä. Pikkuhiljaa he ovat jo vakiinnuttaneet kahvilan toimintaa ja heidät on hyväksytty enemmän tai vähemmän pienen yhteisön jäseniksi. Omaperäisiä ihmisiä kylä on kuitenkin täynnä eikä sisarustenkaan elämästä puutu vilskettä. Marjan saa komean, aatelisperäis... Lue koko vinkki »