Julia Tuvesson: Vuokaruoka : Vaivatonta kasvisruokaa uunissa

Monet harrastukset ovat nousseet kukoistamaan blogien ja Instagram-tilien avustamana ja ruoanlaitto on hyötynyt uusista alustoista merkittävästi. Uudet alustat ovat myös nostaneet uusia tähtiä ruokakulttuurin suunnannäyttäjiksi ja ruotsalainen Julia Tuvesson on yksi heistä Tuvessonskan-bloginsa avustamana. Tuvessonin menestys perustuu ajatukseen si... Lue koko vinkki »

Kati Tervo: Punainen pata

Kirjailija ja kolumnisti Kati Tervo on samankaltainen ruoanlaittaja kuin minäkin. Hän on kokkina koko lailla itseoppinut, hän laittaa hyvää ja laadukasta kotiruokaa perheelleen, eikä jaksa panostaa kokkailuihin pelkästään itseään varten. Hän vierastaa liiallista mutkikkuutta, mutta on valmis kokeilemaan uusia makuja ja varioimaan löytämiään resepte... Lue koko vinkki »

Kirsti Eskelinen: Suomalaisten suosikkisienet

Sienioppaita on kirjoitettu Suomessa kaikkiin tarpeisiin; on kaikki Suomen sienet esitteleviä laajoja tietokirjoja ja taskukokoisia pikaoppaita aloitteleville sienestäjille metsään mukaan otettavaksi. Suomalaisten suosikkisienet asettuu sujuvasti aloitteleville sieniharrastajille suunnattujen kirjojen joukkoon ja tekee sen viihdyttävällä ja harrast... Lue koko vinkki »

Aniko Lehtinen: Niin monta olutta

Olut harrastuksena? Mitä se on? Perehtymistä valmistukseen, monipuolista tutustumista erilaisiin oluttyyppeihin, tavallisuuksiin ja erikoisuuksiin. Teemailtoja, olutpruuveja, oluen yhdistelemistä ruokalajien kanssa, oluen käyttöä ruoan ainesosana. Kokonaisia teemamatkoja! Sinebrychoffilla työskentelevä Anikó Lehtinen suhtautuu olueensa intohimol... Lue koko vinkki »

Vege : herkullista kasvisruokaa

Gummerus julkaisee Voi Hyvin -lehden parhaita kasvisruokareseptejä Vege -kirjassa. Vege -kirja on perinteinen ruokareseptikirja. Kirjaan on koottu ruokalajeja alkuruoista jälkiruokiin ja juomiin, ja kuvat ovat hienoja. Julkkiksia, elämänohjeita tai tunnelmakuvia Vege -kirjasta ei löydy: nyt pääosassa on ruoka. Amatöörin koekeittiö kokeili kir... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »

Caroline Hofberg: Runsaat salaatit

Tässäpä reseptikirja, joka on todellakin nimensä veroinen. Runsaat salaatit -kirjan ohjeet ovat runsaita, värikkäitä ja täyttäviä. Kirjan salaatit ovat kaukana ravintoloiden salaattipöydissä likoavista pakollisista vihersalaattisotkuista. Runsaat salaatit on hyvin värikylläinen reseptikirja. Tia Borgsmidtin ottamat valokuvat ovat kesäisiä, ja ru... Lue koko vinkki »

Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottaisiin. Glocki... Lue koko vinkki »

Marsha Mehran: Ruusuvettä ja lammaspataa

Lumoavien mausteiden kahvilasta tuttu sisaruskolmikko jatkaa elämäänsä Irlannin pikkukylässä. Pikkuhiljaa he ovat jo vakiinnuttaneet kahvilan toimintaa ja heidät on hyväksytty enemmän tai vähemmän pienen yhteisön jäseniksi. Omaperäisiä ihmisiä kylä on kuitenkin täynnä eikä sisarustenkaan elämästä puutu vilskettä. Marjan saa komean, aatelisperäis... Lue koko vinkki »